Kreće regionalna rukometna liga

Tekst: I.G.
Foto: AFP

VLADIMIR CANJUGA novi je izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora HRS-a.

"Čast mi je što mi je Upravni odbor ukazao povjerenje. To je za mene stepenica više u karijeri i velik izazov. Mislim da nema velike razlike između ženskog i muškog rukometa i vjerujem da imamo vrlo kvalitetnu žensku generaciju. Zdravko Zovko će mi pomoći da budemo spremni na sljedećem Europskom prvenstvu u Danskoj i Norveškoj napraviti korak više", rekao je novi izbornik koji je s muškom juniorskom reprezentacijom prošle godine osvojio Svjetsko prvenstvo.

Hrvatski klubovi u regionalnoj ligi sa Srbima, Mađarima, Švicarcima...

Druga važna odluka Upravnog odbora je osnivanje Regionalne rukometne lige za rukometaše od sezone 2011./2012., koju tek treba potvrditi Skupština.

"Regionalna liga pridonijela bi popularizaciji rukometa u cijeloj regiji i omogućila našim najboljim klubovima više kvalitetnih utakmica. Krajem mjeseca sastat će se čelnici zainteresiranih saveza i klubova te najvjerojatnije donijeti odluku o pokretanju lige u kojoj bi se natjecali Mađari, Bosanci, Srbi, a možda i Švicarci te Austrijanci. Naš prijedlog je da sjedište lige bude u Zagrebu, a sastav lige, sustav ispadanja i ostale detalje tek trebamo dogovoriti", rekao je predsjednik HRS-a Sandi Šola.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara