Kruno, stavi stopera!

Kruno, stavi stopera!

Foto: Boris Kovačev, Drago Sopta / Cropix

PROHLADNU noć na Maksimiru Zdravko Mamić planirao je zagrijati tamburašima, ali njegovi igrači nisu mu dali povoda. Nisu zagrijali ni publiku, koja za razliku od rodbinskog klana Šuker u loži nije imala fine plave dekice.

"Igrajte pederi", najprije su sa sjevera krenuli izolirani krikovi, a potom se skandiranje omasovilo. Desetak minuta prije Derk Boerrigter zakucao je s vrha šesnaesterca u mrežu Kelave koji se za razliku od ostatka Dinamove momčadi trudio duže od tri uvodne minute.

Kada je u 74. minuti treći put skinuo šansu jedan na jedan, spasio je Krunu Jurčića daljnjih negodovanja navijača. Umjesto "Kruno odlazi", čuli smo ovacije vrataru koji je jedini uz svoju užu obranu (Vida, Tonel) zaslužio pozitivnu ocjenu. Uz bitan detalj da je Kelava ipak bio tri klase iznad svih Dinamovih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurčić je opet pokazao da na klupi nije fajter kakav je nekad bio na terenu. No, možda nam Dinamov Galileo uspije objasniti što je želio postići s izmjenom Pokrivač - Beqiraj, u trenutku kada njegova momčad gubi 1:0. Za taj je potez Jurčić s tribina nagrađen povicima "Stavi stopera".

Publici čestitamo na dosjetljivosti u tom slučaju, ali svakako ne i na podršci koja je trajala otprilike i koliko fajterski nogomet Dinamovih igrača koji je Kruno najavio.

Uz to, na Maksimiru je večeras bilo svega 25.600 gledatelja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara