Krvavi mostarski derbi: Dječaku "topovski udar" otkinuo palac

JEDAN dječak je zadobio teške ozljede nakon što mu je tijekom mostarskog gradskog derbija između Veleža i Zrinjskog u ruci eksplodirala eksplozivna naprava "topovski udar".

Dječak je skupljao lopte na stadionu, a nakon što su navijači Zrinjskog na teren bacili napravu, htio ju je ukloniti s terena no "topovski udar" je u tom trenutku eksplodirao te mu teško ozlijedio šaku i otkinuo palac. Hitno je prebačen u bolnicu u Mostaru gdje su mu liječnici ipak uspjeli spasiti prst.

Sudac je poslije toga zaustavio utakmicu nakon čega su se navijači Veleža, poznati kao Red Army, probili na travnjak i pokušali doći do navijača Zrinjskog ali su ih u tome spriječili specijalci. Policija je tijekom prekida utakmice ispraznila tribinu sa gostujućim navijačima i tako onemogućila sukob navijačkih skupina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku utakmice, spiker je pozdravio gledatelje islamskim pozdravom "Sellam aleikum" i održana je minuta šutnje za pripadnike Armije BiH  koji su stradali u zgradi Vranice u hrvatsko-bošnjačkom sukobu i koji su pokopani u Mostaru. Navijači Veleža su tijekom toga vrijeđali nogometaše Zrinjskog te vikali:"Gazi ustaše".

Inače, Velež je svladao Zrinjski rezultatom 1:0.

M.Pa.
Foto: bljesak.info

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara