"Laportina izmišljotina mu je donijela status predsjednika"

"Laportina izmišljotina mu je donijela status predsjednika"

Totalsport
Foto: AFP


ŠPANJOLSKI publicist Lluis Bassat, koji je 2003. godine bio u utrci za predsjednika Barcelone, tvrdi da je Joan Laporta izmislio da će potpisati Davida Beckhama, samo kako bi pobijedio na izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Bilo je to prekrasno iskustvo. Nisam pobijedio na izborima, vjerojatno samo zato što nisam izmislio da ću dovesti nekog igrača ako pobijedim. Deset dana prije izbora sam imao 42 posto glasova, a Laporta samo 9 posto. Tada je on izmislio da će dovesti Davida Beckhama, tada igrača Manchester Uniteda.  Znao sam da to nije istina, odnosno da Beckham ide u Real", izjavio je Bassat u španjolskom televizijskom šou-programu Buenafuente.

"Jedan moj prijatelj novinar savjetovao mi je da kažem kako ću pokušati potpisati Thierryja Henryja. Odgovorio sam mu da ću radije izgubiti izbore nego svoje dostojanstvo. Niti danas ne žalim zbog poraza na tim izborima", dodao je Bassat.

Laporta tada doista nije doveo Beckhama, ali je doveo Ronaldinha, ključnog igrača Barcelone u sezonama 2004./05. i 2005./06. kada je Barcelona dva puta osvajala naslov prvaka Španjolske i naslov europskog prvaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara