Leko prenoćio u zatvoru, njegov odvjetnik zadovoljan saslušanjem

Leko prenoćio u zatvoru, njegov odvjetnik zadovoljan saslušanjem
Foto: Facebook Club Brugge

VELIKI skandal trese belgijski nogomet, a u centru njega se nalazi Club Brugge za koji igraju i trojica Hrvata, Matej Mitrović, Karlo Letica i Ivan Tomečak, a na čijoj klupi sjedi Ivan Leko.

> Srpski agent ključ velike istrage u Belgiji zbog koje je Leko na ispitivanju

> Hrvatski trener prvaka Belgije priveden u istrazi o namještanju i pranju novca

Zbog optužbe u namještanje utakmica danas je priveden Ivan Leko, istraga je još uvijek u tijeku, a Tužiteljstvo je otvorilo dosje o pranju novca te istragu usmjerilo prvenstveno na agente igrača, Mogija Bayata i Dejana Veljkovića. 

"Sve osobe koje su danas privedene od strane policije su lišene slobode, i nisu dobrovoljno pristupile istrazi kao svjedoci", stajalo je u kratkom priopćenju Državnog tužiteljstva.

Odvjetnik Club Bruggea Walter Van Steenbrugge je u srijedu navečer potvrdio kako će Ivan Leko i privedeni u operaciji 'Čiste ruke' prenoćiti u pritvoru istražnog suda u Hasseltu. Odvjetnik je izrazio nadu kako će hrvatski trener biti pušten na slobodu u četvrtak.

"S obzirom na njegovo svjedočenje i njegove današnje izjave, mogu vam reći da je saslušanje prošlo briljantno. Sada sve izgleda bolje i poručujem svima u klubu i svim navijačima: Leko se uskoro vraća", prenose belgijski mediji izjavu Lekinog odvjetnika.

U srijedu ranije, oko 18 sati, pred zgradom policije okupilo se 30-ak novinara, ali i navijači Cluba Bruggea koji su objavili punu podršku svom treneru.

"Nakon istrage pranja novca i namještanja utakmica u Belgiji, želimo izraziti podršku našem klubu i našem treneru Ivanu Leki. Imamo puno povjerenje u njega!"

"Štoviše, želimo naglasiti kako se istraga vodi protiv beskrupuloznih menadžera, a ne protiv Cluba Bruggea i(li) Ivana Leke, suprotno onome što neki mediji, pogotovo strani, prenose", objavili su na Facebooku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara