HRVATSKI NOGOMETAŠI

L'Equipe: Ćaleta-Car je očajan. Vođa obrane ne smije biti tako spor i nesiguran

L'Equipe: Ćaleta-Car je očajan. Vođa obrane ne smije biti tako spor i nesiguran
Foto: Gulliver / Getty Images

NAJUGLEDNIJI sportski dnevnik na svijetu, pariški L'Equipe, nastavio je s iznimno kritičkim osvrtima na igru hrvatskog braniča francuskog velikana.

Olympique Marseille izgubio je kod Monaca 2:1 u trećem kolu Liga kupa i tako ispao iz natjecanja, a sukrivac kod oba gola koje su gosti primili bio je Duje Ćaleta-Car.

 Kao i toliko puta otkako je u Marseilleu, njegov hrvatski stoper zakasnio je s reakcijama, a osim što je spor, pogrešno je postavljen, bez osjećaja za igru i prostor.

L'Equipe nastavlja opisno i brojčano teško kritizirati Ćaletu-Cara

L'Equipe je nakon nove jako loše predstave Ćalete-Cara u izvještaju s utakmice ovako pisao o nogometašu koji je, umjesto da brani gol Marseillea, velika opasnost po njega: "Ćaleta-Car bi se trebao ponašati kao vođa obrane, ali to nikako ne može biti jer, umjesto da momčadi ulijeva sigurnost, on je nesiguran. Karakterizira ga i sporost, kao kod drugog gola Monaca kad je Aguillar bio brzi od njega nakon odbijene lopte vratara Mandande." L'Equipe, koji igrače ocjenjuje od 1 do 10, pri čemu je najniža prolazna ocjena 5, Ćaletu-Caru dao je očajnu četvorku. 

"Spor, pasivan, straši momčad"

Le Phocéen, popularni portal koji prati Marseille, još je gore ocijenio Ćaletu-Cara, dao mu je tek trojku. "Nije se mogao nositi s brzim suparnicima Baldeom i Augustinom i često je kasnio s reakcijama, kao kod drugog gola Monaca, gdje je bio pasivan." Poznati novinar koji prati marsejski klub Nicolas Filhol piše: "Cijela momčad Olympiquea nije dobra, ali Ćaleta-Car u nju ulijeva strah, što je dodatno zabrinjavajuće."

Ozljedama i kartonima ključnih igrača u klubu i reprezentaciji dobio je novu veliku priliku, ali...

Podsjećamo, Marseille je Ćaletu-Cara kupio u ljeto 2018. od Salzburga uz odštetu od 18 milijuna eura nakon što je mladi branič sjajno igrao za austrijski klub. U isto vrijeme Dalić je stopera pozvao na SP u Rusiji i sve je ukazivalo da je Ćaleta-Car igrač za budućnost. Ali lošim igrama u prvoj sezoni u Francuskoj ispao je iz momčadi Marseillea i s popisa reprezentacije.

U istom tonu nastavio je Ćaleta-Car i ove sezone. Ali zbog ozljeda i kartona ključnih braniča u klubu i reprezentaciji te prelaskom Andrea Villas-Boasa, njegovog trenera u klubu, na igru s tri stopera, DĆC je dobio nove velike prilike i u Marseilleu i u Hrvatskoj. U klubu je opet postao prvotimac, a Dalić ga je pozvao za ključnu utakmicu kvalifikacija za Euro protiv Slovačke.

Međutim, Ćaleta-Car je nakon par dobrih utakmica u Marseilleu opet zaredao s kiksevima. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara