Ivici 18. mjesto u veleslalomu u Beaver Creeku: Bodovi daju optimizam za slalom

Foto: AFP

IVICA KOSTELIĆ završio je 18. u veleslalomu u Beaver Creeku sa 2,49 skundi zaostatka za pobjednikom Tedom Ligetyjem. Marcelo Hirscher osvojio je drugo mjesto zsa 69 stotinki zaostatka, a treći je bio Kjetil Jansrud. Kostelić je popravio dojam nakon što dva dana ranije na istom mjestu i u istoj disciplini nije ušao u drugu vožnju.

Ova utrka veleslaloma se prema rasporedu trebala voziti u francuskom Val d'Isereu, ali je zbog manjka snijega otkazan. Prvo je mjesto osvojio domaći skijaš Ted Ligety, aktualni svjetski prvak i pobjednik Svjetskog kupa u ovoj disciplini. Nakon prve je vožnje bio četvrti, ali je sjajnim drugim nastupom skočio na sam vrh.

Iza sebe je za 69 stotinki ostavio nedjeljnog pobjednika, Austrijanca Marcela Hirschera, dok je treće mjesto pripalo Norvežaninu Kjetilu Jansrudu koji je bio 78 stotinki sporiji. Najbolji u prvoj vožnji, Francuz Alexis Pinturault, na kraju je osvojio četvrto mjesto.

Kostelić je u konačnici za Ligetyjem, kojem je ovo bila deseta pobjeda u utrkama Svjetskog kupa, zaostao 2.49 sekundi. Popravio je plasman za jedno mjesto u odnosu na prvu vožnju. Aktualni osvajač Velikog globusa osvojio je na taj način 13 bodova i skočio na 24. mjesto u ukupnom poretku, odnosno na 14. u redoslijedu veleslalomaša. U četvrtak se u Beaver Creeku vozi prvi slalom sezone.

U prvoj vožnji Ivica 20.

Kostelić je prvu vožnju završio na 20. mjestu sa 1,17 sekundi zaostatka za vodećim Alexisom Pinturaultom. Na drugom je mjestu Marcelo Hirscher. Prvi je krenuo Svindal i stigao za 1:20:41. Ted Ligety sa sedme je pozicije izborio četvrto mjesto sa +0,01 sekundi zaostatka za Norvežaninom.

Kostelić je startao 11. i stigao sa +1,04 sekunde zaostatka za Svindalom zasjevši na jedanaesto mjesto, ali je kasnije pao sve do 20. pozicije. Natko Zrnčić-Dim  završio je na 50. mjestu sa šest sekundi i 26 stotinki zaostatka za Pinturaultom.

Kostelić: Bodovi daju optimizam za slalom

Aktualni je pobjednik Svjetskog kupa malo je popravio dojam nakon što dva dana ranije u istoj disciplini nije uspio izboriti drugu vožnju, a po završetku utrke kratko je komentirao: "Pa, dobro. Poslije nekoliko utrka suše, dobro su došli ovi bodovi tako da to daje ipak nekakav optimizam za slalom."

U četvrtak se u Beaver Creeku vozi prvi slalom sezone kao nadoknada za odgođeno natjecanje iz Val d'Iserea. Start prve vožnje na rasporedu je u 17.30 sati po srednjoeuropskom vremenu, a start druge vožnje u 20.30.

Svjetski kup skijaša, veleslalom u Beaver Creeku, rezultati:

1. Ted Ligety (SAD) 2:40.01

2. Marcel Hirscher (Aut) +0.69

3. Kjetil Jansrud (Nor) +0.78

4. Alexis Pinturault (Fra) +0.90

5. Hannes Reichelt (Aut) +0.95

18. Ivica Kostelić (Hrv) +2.49

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Aksel Lund Svindal (Nor) 334

2. Ted Ligety (SAD) 289

3. Didier Cuche (Švi) 268

4. Beat Feuz (Švi) 260

5. Hannes Reichelt (Aut) 227

24. Ivica Kostelić (Hrv) 70

 

Redoslijed u veleslalomu:

1. Ted Ligety (SAD) 280

2. Marcel Hirscher (Aut) 220

3. Alexis Pinturault (Fra) 159

14. Ivica Kostelić (Hrv) 58

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara