Ljubičić: Kako sam igrao, dobro je završilo

"KAKO sam igrao, dobro je završilo. Mislim da sam igrao sasvim prosječno, servis me nije služio, ali je upravo zato slatko dobiti ovakve mečeve." - kazao je Ivan Ljubičić na press konferenciji nakon susreta prvog kola Zagreb Indoorsa u kojem je svladao Škota Andya Murraya.

"Nije lako igrati kada si favorit, a ja po prvi puta u Hrvatskoj to jesam na jednom ATP turniru. Ovo ipak ne možete uporediti sa Davis Cupom, sve je drukčije, osim gledatelja koji su opet bili fantastični i omogućili mi prolazak u drugo kolo. Kad uđem u ritam, držim da ću igrati puno bolje, a i laknulo mi je jer su leđa u redu. Nezgodno sam doskočio prilikom jednog "smasha" i stvarno sam se pobojao da će boljeti kad se ohladi." kazao je Ljubičić, koji je protiv Murraya imao 15 as-servisa.

Sa Dancem Carlsenom Ljubičić se dosad nije sastajao.

"Nisam igrao s njim, ali smo se puno susretali na turnirima. On je nekakva mekša verzija Grega Rusedskog, tipičan je ljevak i stoga opasan i nadam se da protiv njega ipak neću igrati tako prosječno kao danas." - završio je Ljubičić, nakom Marija Ančića i Marina Čilića, treći Hrvat u 2. kolu Zagreb Indoorsa.

Ljubičić očekuje pobjedu u Austriji

"Austrijanci imaju mogućnost izbora podloge i loptica, ali mi smo teniski superiorniji, kvalitetniji smo igrači i očekujem našu pobjedu." - kazao je na konferenciji za novinare povodom Davis Cup dvoboja 1. kola Svjetske skupine u Grazu protiv Austrije izbornik i igrač Ivan Ljubičić.

On je kazao kako je prijelaz sa brze podloge, kakva je na turniru u Zagrebu, na zemljani teren u Grazu sigurno najteži u tenisu, a dodatni problem predstavljat će i činjenica što su čak trojica Austrijanaca ljevaka.

"Zato što su čak trojica ljevaci vodimo sa sobom Ivana Cerovića koji je također igra lijevom rukom i pomoći će u sparingu, no vremena za pripreme imamo sigurno premalo, pogotovu ako ja, Mario i Karlović daleko doguramo na zagrebačkom turniru. Srećom, u četvrtfinalu Zagreba je i drugi austrijski reket Stefan Koubek, tako da najveći problem, po meni, predstavlja, Juergen Melzer, koji u Austriji već duže vremena trenira na zemlji. Mi smo ipak pobjednici Davis Cupa, a i motivacija je ogromna jer u slučaju pobjede, svaki sljedeći meč, igramo doma." - kazao je Ljubičić.

Mario Ančić i Ljubičić ne igraju zajedno parove u Zagrebu zbog banalnog nesporazuma, objasnio je Ljubičić - "sada čak smatram da je to i dobro jer se ipak igra na zemlji, a mi ionako imamo dosta mečeva u paru." - dodao je Ljubičić.

Ljubičić i Ančić još nisu izgubili u paru u ukupno pet dvoboja u Davis Cupu, no zato su Austrijanci već 11 godina neporaženi u Davis Cupu kod kuće.
Uz Ljubičića i Ančića, u Graz putuju i Ivo Karlović i junior Marin Čilić, kojemu će to biti premijerno uvrštanje u Davis Cup reprezentaciju.

Pobjednik dvoboja Austrija - Hrvatska ide na boljega iz susreta Argentina - Švedska.

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara