Ljubičić odbio Đokovićev poziv u Banju Luku: "Zna se kako je moja obitelj napustila grad"

Foto: AFP

NAKON što je u Banjoj Luci primio nagradu za "Osobu godine" Novak Đoković rekao je kako se osjeća "kao predstavnik cijele Jugoslavije". U tom tonu razgovarao je i s gradonačelnicom tog grada koja ga je zamolila da dogovori humanitarni meč s Ivanom Ljubičićem, rođenim Banjolučaninom.

"Sa zadovoljstvom. Mi tenisači iz Srbije, Hrvatske i BiH željeli bismo opet biti zajedno. Bili bismo najbolji", rekao je Đoković, ali kod hrvatskog tenisača naišao je na negativan odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijatelj sam s Đokovićem, no Srbi gledaju malo drugačije na sve što se događalo na ovim prostorima jer nisu osjetili strahote rata kao mi. Na Touru se mi tenisači iz Hrvatske i Srbije družimo, najviše zbog jezika i zajedničke prošlosti. Humanitarni meču u Banjoj Luci mi nema smisla kada se zna pod kojim je uvjetima moja obitelj napustila Banju Luku", rekao je Ljubičić piše, Večernji list.

"Moji roditelji su osjetili da je opasno ostati među Srbima u Banjaluci. Dan za danom nestajali su Hrvati koji su tu desetljećima živjeli. Bilo je strašno. Moja obitelj je bila jedna od posljednjih koje su uspjele pobjeći iz grada. Jedva smo izvukli živu glavu. Cijela Bosna je bila blokirana. Moj otac je preko nekih veza uspio kupiti tri avionske karte za Beograd i tako majku, brata i mene spasio od najgoreg. Poslije nekoliko dana sjeli smo u autobus za Mađarsku, a zatim preko Slovenije stigli u izbjeglički kamp u Hrvatskoj. To je bilo užasno iskustvo za jednog dječaka koji je tek ušao u tinejdžerske godine", ispričao je Ljubičić prije nekoliko godina za engleske medije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara