Ljubičić: Svjestan sam da moram dobiti Coriju

NAŠ PRVI reket još uvijek se nije u potpunosti prilagodio na vremensku razliku, kao i na glamur kojim je okružen u Šangaju. No, Ljubo se odavno priviknuo na pobjede tako da na šangajskim terenima ništa neće prepustiti slučaju.

Iako se dan uoči početka završnog turnira Masters serije sve vrti oko Rogera Federera, naš tenisač uživa u statusu jednog od favorita. Ponajbolji dvoranski igrač ove godine ipak smatra da mu ždrijeb nije bio u potpunosti naklonjen, jer biti u skupini s čovjekom koji je u Šangaj došao s pobjedničkom serijom 31-0 ne može biti ništa drugo nego nesreća.

No, ovogodišnji Mastes kup vrlo vjerojatno neće proći bez iznenađenja. Jedno od njih mogao bi biti upravo Ljubičić. Po dolasku u Šangaj naš se tenisač izravno javio u Dnevnik HTV-a, ističući kako još nije doživio da netko tako pazi na njega.

"Sve mi je čudno, rekao bi da je sve nekako "kinesko". Ljudi jako slabo pričaju engleski i zaista se teško snaći. No, ovakav glamur kojim sam okružen je nešto nevjerojatno. Imam svog vozača, čak i personalizirane ručnike, organizacija je zbilja na nivou. Drago mi je da svakim danom stiže sve veći broj hrvatskih novinara jer je na ovakvom turiru jako bitno da u blizini imaš nekog svog." - kazao je Ljubo.

"Podrška je bitna, ali još je bitnije da budem u potpunosti spreman, što i jesam. Osjećam se dosta umorno, no zadnje slobodne dane iskoristit ću isključivo za odmor. Ove godine odigrao sam najviše mečeva u dvorani i tu vidim svoju prednost. Nisam bez šansi, iako je Crvena skupina uvelike teža od druge." - siguran je naš teniski as.

Prvi Ljubin protivnik je argentinac Guillermo Coria. Iako s Argentincem ima negativan skor (od četiri dvoboja dobio je samo jedan, u Rimu 2003.), na Mastersu je gotovo uvijek sve otvoreno. Ili barem dok se na suprotnoj strani terena ne nađe Roger Federer. Ipak, možda je došlo vrijeme da netko stane na kraj dominaciji "baselskog čarobnjaka" koji je odnio dva posljednja Masters naslova, odnosno sve skupa 300 bodova i oko 3 milijuna američkih dolara.

Ljubin prvi protivnik na završnici Mastersa će nastupiti treći put, a ove godin "prokockao" je čak tri finala. I sva tri puta glavni krivac bio je Rafael Nadal. Coriu ponajbolje poznajemo iz Umaga, gdje je osvojio svoj jedini ovogodišnji naslov. Unatoč negativnom omjeru, Ljubo osim u golemom dvoranskom iskustvu, svoju šansu treba tražiti upravo u Coriji.

"Coria je igrač zemlje, no ne treba zaboraviti da je odličan i u dvorani. Unatoč svemu, svjestan sam da je ispred mene meč koji moram dobiti." - zaključio je Ljubo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara