Loew Poljacima prijeti "bliskim susretom s Miroslavom Kloseom"

I IZBORNIK Elfa uključio se u njemačko-poljski rat. Joachim Loew Poljacima je poručio kako će u nedjelju doživjeti "blizak susret s Miroslavom Kloseom".

Njemački napadač s poljskim korijenima u drugom je dijelu Bayernove sezone bio u sjeni gigantskog Talijana Luce Tonija, ali Loew ne sumnja kako će Klose na Europskom prvenstvu biti na visini zadatka.

"Nikad ga nisam vidio ovako spremnog, agilnog i snažnog", rekao je Loew na današnjoj konferenciji za novinare govoreći o 29-godišnjem napadaču koji je na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj zabio pet golova i imao odlučujuću ulogu u osvajanju izvrsnog trećeg mjesta.

"Po načinu na koji se kretao jučer na treningu bilo je jasno da se vratio starim igračkim navikama. Opet izgleda dinamično i brzo kao nekada. Trebali ste samo vidjeti kako se oslobađao i utrčavao u prostor. Klose je na svom fizičkom vrhuncu", govori Loew.

Klose je za njemačku reprezentaciju dosad nastupio 75 puta i zabio 39 golova, ali sigurno će si za 30. rođendan, koji slavi u ponedjeljak, poželjeti pokloniti još poneki gol. A poklon će biti još slađi ako zatrese mrežu Poljske, svoje otuđene domovine.

Associated Press: Hrvatska među favoritima za zlato

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kladioničare Nijemci nisu favoriti samo u utakmici protiv Poljske, već i na cijelom prvenstvu. Opće je raširena teza kako postoji osam ili devet momčadi koje imaju jednake šanse za osvajanje Europskog prvenstva, ali novinar Associated Pressa Njemačkoj ipak daje prednost pred svima ostalima.

"Nijemci su posramljeni i frustrirani jer nisu osvojili naslov od Europskog prvenstva 1996. i na ovom će se prvenstvu pokušati ponovo etablirati kao najjača europska nogometna nacija".

U skupini s Hrvatskom, Poljskom i Austrijom, Nijemci se ne bi trebali pretrgnuti za prolaz. Poljska ih nikad nije pobijedila, a Austrija se smatra najslabijom momčadi prvenstva. Hrvatska i Njemačka trebali bi biti sigurni kandidati za drugi krug, a Associated Press predviđa kako će ambicije "kockastih" nakon toga također porasti.

"Hrvatska, koju prvu utakmicu prvenstva igra u Beču protiv domaće Austrije, smatra se jednim od favorita za osvajanje svog prvog naslova u međunarodnom nogometu. Predvođeni mladim izbornikom Slavenom Bilićem, čak i bez Eduarda da Silve, Hrvati su dobro organizirana momčad koja može svakog pobijediti".

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara