LUDNICA Košarkaši poderanih grla stigli u Zagreb: "Nikada nismo ovako slavili!"

LUDNICA Košarkaši poderanih grla stigli u Zagreb: "Nikada nismo ovako slavili!"

Foto: HKS, Robert Anić / Pixsell

IZA PODNEVA košarkaški olimpijci stigli su u hotel Panorama, svoju zagrebačku bazu. Sinoć su u Torinu nakon produžetka svladali Italiju 84:78 i izborili plasman na Igre u Rio de Janeiro. Pred hotelom su ih dočekali novinari i navijači. Igrači su uz pjesmu izašli iz autobusa. Neispavani, ali presretni. Od Torina do Zagreba orilo se "Lijepa li si", "Muku muče da nas spriječe" i "Bježite ljudi, bježite iz grada..."

Šarić: Ukić mi je rekao - odvedi me na još jedne Igre!

"Ponosan sam što smo uspjeli. Nakon katastrofalne utakmice s Česima dobili smo šansu da se plasiramo na Igre i presretan sam jer smo iskoristili sve što smo mogli. Prvi put otkako nastupam za Hrvatsku pobijedili smo favorite. Italija ima šest-sedam NBA igrača, Grčka ima igrače na All-Stars razini, ali mi smo pružili strašan otpor. U sportu nekad moraš imati i sreće, nije sve u treningu. Idemo se sada potući na igrama", rekao je Dario Šarić i podsjetio kako je uoči Torina obećao kapetanu Roku Ukiću da će ga odvesti na još jedne igre.

"Ostvarilo se! Kapetan mi je u tome puno pomogao. Nismo stali s pjesmom do 4:30. Taa smo pali, ali samo do 9:30", dočarao je Šarić atmosferu nakon velike pobjede.

Ukić: I klupa je zaslužna, kakva je to kemija!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na papiru nismo bili najbolja reprezentacija, ali smo se najviše borili. Vidjelo se da nam je stalo više nego drugima. I momci s klupe su sudjelovali, nikada se nije tako slavio koš. Svatko je dao svoj dio, svi su igrali za interes momčadi. Drago mi je zbog momaka koji nisu okusili Igre do sada. Posebno mi je drago zbog prošlih vremena ada nam nije išlo", poručio je Roko Ukić.

Nakon što su Rio izborile Srbija i Hrvatska,  iza 15 sati doznat ćemo i posljednjeg putnika, boljeg iz dvoboja Francuske i Kanade. Slijedi ždrijeb koji će se održati u Manili.Skupina A: SAD, Nigerija, Venezuela, Argentina plus dva kvalifikanta 

Skupina B: Brazil, Kina, Litva, Australija, Španjolska plus jedan kvalifikant

26. srpnja Hrvatska leti za Argentinu, gdje će s domaćinom odigrati tri pripremne utakmice i potom krenuti za Rio. Aco Petrović zakazao je okupljanje 20. srpnja u Svetom Martinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara