Esport

Luka "Perkz" Perković i njegova ekipa pred najvećim uspjehom karijere

Luka "Perkz" Perković i njegova ekipa pred najvećim uspjehom karijere
Foto: Riot Games

G2 ESPORTS je u polufinalu Mid-Season Invitationala u dramatičnoj seriji nadigrao legendarni SK Telecom T1 rezultatom 3:2 i osigurao  mjesto u finalu! Luka "Perkz" Perković i njegova ekipa u nedjelju će protiv američkog Team Liquida imati priliku napraviti najbolji rezultat u karijeri i vratiti ponos Europi. 

>Ova je ekipa režirala možda i najveće iznenađenje u povijesti League of Legendsa

Kraljevi Europe potvrdili su da su jedna od najboljih ekipa svijeta. Iako su u grupnoj fazi turnira izgubili dva puta protiv Invictus Gaminga, a gubili su i protiv nekih lakših protivnika, u polufinalu su se dva puta vraćali iz zaostatka i na kraju zasluženo slavili. Luka "Perkz" Perković nije odigrao impresivnu seriju sve do posljednjeg i odlučujućeg meča, kada se vratio svojim korijenima i sa Syndrom na botu odigrao neke nevjerojatne stvari. 

Foto: Riot Games

Bila je to teška i dramatična serija. U doigravanju je korejski SK Telecom T1 uvijek opasna ekipa. Međutim, G2 Esports je usprkos svim problemima na kraju izašao kao pobjednik. Ponovo su pokazali da u ovom trenutku igraju najviše različitih kompozicija. Bilo da se radi o Tarik i Sona kompoziciji, više standardnom meču ili nečemu trećem. SKT T1 se jako dobro spremio, ali u seriji na tri dobivene izgleda da G2 Esports ima previše rješenja. 

U prvom polufinalu je Team Liquid šokirao svjetske prvake Invictus Gaming i ovo je najbolja prilika za međunarodni pokal G2 Esportsa. U prvoj fazi turnira ove su ekipe odigrale 1:1, a sada će se Europa i Sjeverna Amerika boriti za prvo mjesto. G2 Esports je na turnir došao s velikim očekivanjima. Druga najbolja ekipa svijeta, odmah nakon nedodirljivog Invictus Gaminga. Sada kineske ekipe nema, a G2 Esports i dalje u finale ulazi kao blagi favorit. 

Foto: Riot Games

Finale Mid-Season Invitationala igra se u nedjelju s početkom u 9:00. Prvo je to finale drugog najvećeg međunarodnog League of Legends turnira u povijesti bez korejske ekipe. G2 Esports se osvetio SKT T1 na porazu u finalu iz 2017., a sada će protiv najbolje američke ekipe imati priliku prvi put Europi donijeti ovaj pokal. Perkz i ekipa ne uživaju samo veliku podršku iz cijele Europe već ih obožavaju i fanovi u Vijetnamu koji je ove godine domaćin turnira. Bit će to sjajan meč.

G2 Esports je, kao i svi ostali, u finalu očekivao Invictus Gaming. Vjerojatno su se za taj meč i spremali. Sada je protivnik drugačiji, a Team Liquid je u polufinalu izgledao sjajno. Napokon će se najveće rivalstvo League of Legends esporta rješavati na velikom međunarodnom turniru. To je nešto što fanovi oduvijek čekaju. G2 Esports je najraznovrsnija ekipa na svijetu i Liquidu će biti veliki izazov naći rješenje za sve taktike koje G2 Esports može izvesti. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara