Esport

Luka "Perkz" Perković ponosni je vlasnik novog rekorda

Luka "Perkz" Perković ponosni je vlasnik novog rekorda
Foto: LoLesports/Flickr

POČELA je ljetna sezona europskog League of Legends Championship Seriesa, a jedni od favorita za osvajanje naslova su odlični hrvatski igrač Luka "Perkz" Perković i G2 Esports. Luka i njegova ekipe pokušat će napraviti sve da se vrate na postolje i opravdaju naziv Kraljevi Europe. Natjecanje su otvorili uvjerljivo, s dvije pobjede. 

>Životna priča jednog od najboljih gejmera u Europi: 19-godišnji Luka Perkz otkriva što je sve prošao u karijeri

Kao što i je i najavio u velikom intervjuu za Index.hr, Luka je od samog početka sa svojom ekipom krenuo po europsku titulu. G2 Esports je izgledao jako dobro na otvaranju ljetne sezone europskog LCS-a i upisao dvije pobjede. Brojne promjene u igri dovele su do nekih vrlo zanimljivih situacija pa su tako igrači igrali uloge i heroje koje prije svega nekoliko mjeseci sigurno ne bi odabrali. U jednom takvom meču protiv ekipe Splyce Luka je igrao Kai'Sa dok je njegov, inače igrač u džungli, Marcin "Jankos" Nakowski igrao Brauma. U postavi s dva support heroja sav fokus je bio da Luka donese pobjedu svojoj ekipi, koja će napraviti sve da mu u tome olakša i posao.

Točno to se i dogodilo, a pao je i jedan rekord. Luka je u 19 minuta i 44 sekunde ubio 300 miniona, što je najbrži dolazak do te brojke u profesionalnom League of Legends meču. Naravno, Luki su na ruku išle i nedavne promjene u igri koje smo već spomenuli. Neki od igrača koji su prije držali spomenuti rekord su Enrique "xPeke" Martinez, legendarni igrač Fnatica koji sada ima vlastitu esport organizaciju, Henrik "Froggen" Hansen jedan od najboljih europskih igrača svih vremena te Rasmus "Caps" Winther, aktualno prvak europskog LCS-a s Fnaticom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara