Mađari: Marković nas je izigrao!

TAMAS GYARFAS čovjek se koji se ne da lako isprovocirati. Uvjerili smo se prilikom svečane promocije hrvatsko-mađarske kandidature u srcu starog Budima, kada smo ga naivno pokušavali uloviti u raskoraku. No, mozak mađarskog dijela delegacije radio je poput švicarske ure. 

"Špekulacije me ne zanimaju, imamo točne podatke o potpori mađarske javnosti projektu 2012. 85 posto naših građana bit će presretno nakon konačne odluke u Cardiffu." - govorio nam je Gyarfas.

Na kraju, presretni su samo mađarski financijski analitičari. Ostali, a među njima i sam Gyarfas, uperili su prstom u Vlatka Markovića.

"Osjećamo se izigranima. Marković nas je uvjerio da imamo devet sigurnih glasova." - otpočeo je oštro izlaganje za mađarski sportski dnevnik Nemzeti Sport.
"Marković i Kisteleki navodno su pridobili šestoricu članova UEFA-inog Izvršnog odbora, Antal Dunai bio je zadužen za" Španjolca, a Kalman Meszely za Cipranina i Turčina. Talijani su trebali dobiti tri glasa, a mi devet." - pojasnio je.

Tu se nije zaustavio. Na vidjelo su izašli još neki detalji hrvatsko-ugarske nagodbe. Povijest se ponovila...

"Naša dokumentacija od 13 500 stranica trebala je prije stići u ruke UEFA-i, no saznali smo da baš i nije bilo tako. Kada smo htjeli u javnost izaći s tim podatkom, Marković nas je stopirao, ustvrdivši da imamo UEFA-inu potporu te da bi iznošenje tih detalja samo naškodilo kandidaturi, pa čak i ozlovoljilo naše glasače."

Marković se, ističe Gyarfas, također uzdao u stanovitog čovjeka iz kompanije SporrFive koja usko posluje s UEFA-om. No, taj se nije niti pojavio na sastanku Izvršnog odbora.

Marković će se žaliti Platiniju

Presidente u međuvremenu sve teže odolijeva osudama javnosti, ali i napadima na fotelju prvog funkcionera hrvatskog nogometa. Niti ne pomišlja na to da prihvati odgovornost za poraz, zbog čega je nekada redom skidao glave zaposlenicima Saveza. Zaklinje se u veliku urotu Johanssonovih ljudi u odboru UEFA-e, koji su učinili sve da Italija, favorizirana od strane Platinija, ne dobije domaćinstvo. 

Marković također tvrdi da je svojedobno odustao od mjesta u Izvršnom odboru UEFA-e, prepustivši ga onima koji su ga poslije izdali. Pa je predsjednik odlučio povući još jedan briljantni potez; prijaviti UEFA-ino prljavo rublje - njezinom predsjedniku!

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara