Madrid opet želi finale Lige prvaka, ovaj put na stadionu Atletica

Foto: 

IAKO je Madrid prošle godine bio domaćin finalne utakmice nogometne Lige prvaka, nije isključeno da će za samo četiri godine ponovno glavni španjolski grad ugostiti završni dvoboj najjačeg klupskog natjecanja Europe.

Tada se, međutim, ne bi igralo na Santiago Bernabeuu, domu Real Madrida, već na novom stadionu Atletica koji još nije ni izgrađen. Otkrio je to predasjednik Atletica Enrique Cerezo.

"Prošli smo tjedan bili u Dublinu kako bismo predali pehar Europa lige koji smo osvojili lani. Sastao sam se s predsjednikom Europske nogometne federacije Michelom Platinijem koji me je pitao kada ćemo dovršiti novi stadion. Odgovorio sam mu da će biti spreman za sezonu 2014/15, na što je on rekao da će u tom slučaju finale Lige prvaka biti kod nas", izjavio je Cerezo.

Stadion La Peineta je trebao ugostiti Olimpijske igre 2016. godine, ali je Madrid izgubio utrku s Rio de Janeirom. Unatoč tome, odlučeno je da se objekt koji će primati 73.000 gledatelja ipak izgradi, a koristit će ga nogometaši Atletica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara