Prijeti prekid prvenstva! "Možemo bez HNS-a i njihove tiranije"

Prijeti prekid prvenstva! "Možemo bez HNS-a i njihove tiranije"

Foto: Pixsell / A. Jelavić, Dalmatinski portal, hajduk.hr 

BUNA protiv HNS-a se nastavlja. Futsalovci prijete prekidom prvenstva! Plenum malonogometnih prvoligaša u utorak će uputiti ultimatum HNS-u. Ne ispune li se njihovi zahtjevi, prekinut će natjecanje u domaćem prvenstvu. 

Smjena Ive Zokovića, predsjednika Tommyja i Plenuma klubova 1. HMNL, s funkcije člana Komisije za mali nogomet,  bila je povod zajedničke pobune "sjevera i juga" protiv Šukerove središnjice u Hiltonu. Uzroci su puno, puno dublji. 

"Stanković je Šukerov špijun, smijenite ga"

HNS tvrdi da Zoković nije doprinio radu Komisije, no rezultati njegovog 23-godišnjeg rada i potpora koju uživa govore drugačije. Podršku je dobio i od najvećih rivala, NK Nacional. Zoković vjeruje da je pravi uzrok ove iznenadne smjene članstvo u Hajduku.

"Bili smo iznenađeni smjenom. Prvi glas o tome sam čuo na susretu Lokomotive i Hajduka, kada mi je jedan novinar prišao i otkrio kako se na sastanku Izvršnog odbora HNS-a sprema smjena Zokovića, a da ga mijenja nitko drugi nego ja. Naravno da mene nitko nije kontaktirao o tome, ali da tamo gdje ima dima ima i vatre, postalo je jasno kada je HNS u svom priopćenju naveo kako jedno upražnjeno mjesto čeka nekoga iz Split Tommyja, a da taj netko ne može ništa prihvatiti dok se Zoran Mamić ne vrati s puta iz inozemstva. Sigurni smo da nitko nije dobio takvu ponudu, a da je nitko ni u kom slučaju ne bi ni prihvatio i na taj način radio iza leđa našem predsjedniku Ivi Zokoviću, koji je toliko toga učinio za klub i hrvatski futsal općenito", komentirao je u intervjuu za Dalmatinski portal Milan Čagalj, izvršni direktor Tommyja.

 

"Zaista ne vidim razloge za smjenu. Zoković je od 1992. godine u Savezu, nebrojeno puta je sam pomagao malonogometnoj reprezentaciji, i financijski i poslovno. Imao je podršku svih prvoligaša na prošlom Plenumu, a i sada su praktički svi zgranuti njegovom smjenom", dodao je. 

Nakon smjene Zokovića u Hajduk se učlanila se i cijela momčad Nacionala. Također, objavili su da više neće igrati ni za hrvatsku futsal reprezentaciju dok na klupi sjedi izbornik Mato Stanković. Izbornik je, tvrde, u stalnom sukobu s igračima Nacionala i Tommyja dok reprezentacija posljednjih godina stagnira. Stankovića optužuju i da je špijun Davora Šukera. 

Njegova smjena jedan je od uvjeta koje Plenum traži u svom zahtjevu prema HNS-u. Također, žele kontrolu nad Komisijom, točnije veću zastupljenost klubova u glasanju, a traže i da osoba koja je napisala priopćenje HNS-a nastavno na slučaj, dobije otkaz. Nacional tvrdi da je većina futsal klubova uz njih u ovoj borbi. Tri se kluba opiru, a iz Nacionala im poručuju da osnuju vlastitu ligu. 

 

"Nećemo trpjeti tiraniju Saveza!" 

"Ovo kolo će se odigrati, a onda tko zna što će biti. Nema smisla trpjeti tiraniju Saveza prema onom što oni smatraju nevažnim. Ako nas smatraju nevažnim, neka nas puste na miru. Održat ćemo Plenum prvoligaša, želimo da se opet ustanovi Udruga, koja će voditi natjecanje. Jednostavno želimo ravnopravnost za sve. I Nacional i Split Tommy mogu bez Saveza, nećemo se libiti ustrajati na nekim stvarima", objasnio je Milan Čagalj.

"Ovi Nacionalovi potezi su jedinstveni u svijetu. Mislim da ne postoji liga i država u kojem su dva najveća rivala u borbi za naslov tako ujedinjeni. To pokazuje čvrstu sponu između dva kluba, koji imaju jednaki cilj, a to je boljitak i prosperitet futsala. A tko to može više željeti nego ljudi koji vode te klubove i koji ulažu toliki novac u ovaj sport", dodao je. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara