Mamić kaznio igrače i trenera, Gračan tvrdi da je Kranjčaru "poremećen razvoj"

Mamić kaznio igrače i trenera, Gračan tvrdi da je Kranjčaru "poremećen razvoj"

IAKO je na utakmici protiv Zagreba Niko Kranjčar napravio dvije greške, propustio realizirati jedanaesterac a zatim zabiti stopostotnu priliku, Zdravko Mamić nije želio komentirati njegovu igru, prepustivši to treneru Nenadu Gračanu.

Gračan se pak, baš kao i obično, postavio diplomatski: "Svakome se može dogoditi da ne iskoristi jedanaesterac. Potom je uslijedila i ona pogreška kad je sam trebao postići pogodak, a ne dodavati. Istina je da mu se takve stvari ne bi smjele događati, ali, eto, dogodile su se."

Na pitanje novinara Večernjeg lista može li Kranjčar biti vođa momčadi, Gračan je odgovorio: "Prekratko sam ovdje da bih mogao odgovoriti na tako težak upit. Igrač na terenu sam stvara mišljenje o sebi. Čini mi se da je Niko sad u krizi, možda je to i normalno s obzirom na sve što se događa oko njega."

Gračan je dodao kako su se mladom kapetanu Dinama "možda neke stvari prerano nametnule, pa je donekle poremećen njegov normalni razvoj".

"Prebrzo je došao do nekih stvari koje i znatno bolji i zreliji igrači čak i teže podnose od njega." – zaključio je Gračan, koji je na svim utakmicama otkad vodi Dinamo izvadio Kranjčara iz igre u drugom poluvremenu.

I sam Niko svjestan je činjenice da u zadnje vrijeme na terenu ne pokazuje ni deset posto onog čime je prošle sezone oduševljavao poklonike nogometa u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne igram dobro, to je istina i od toga ne bježim. Ne znam što se događa, da znam odavno bih to riješio. Ipak, svoje su donijeli i rezultati. Loše igra cijela momčad, ne pobjeđujemo. Da je suprotno, nitko ne bi pričao o tome da sam ja promašio jedanaesterac." – izjavio je Niko za Večernji list.

U istom razgovoru Niko je priznao da su mu neprestane kritike na njegov račun počele smetati.

"Nemam ništa protiv kritika, ali su mi neke stvari počele smetati. Recimo, nije mi jasno zašto svatko tko o nečemu priča, mora između ostaloga reći i nešto o meni. To postaje neizdrživo." – kazao je kapetan Dinama, pa za kraj dodao da ne zna kako će se igrački vratiti.

"Svejedno mi je, samo da se vratim." – zaključio je Niko.

Glavni operativac Dinama, Zdravko Mamić, najavio je novčane kazne za igrače i trenera Gračana zbog poraza od Zagreba i to sa 10,000 eura po glavi, ali je odbio komentirati nedjeljnju igru Niku Kranjčara. Podsjećamo, Mamić je na isti način kaznio igrače nakon poraza od slovenskog Primorja.

"Niko Kranjčar je dio svlačionice, a svlačionica je pod ingerencijom trenera. Kad bih sad nešto poduzeo na svoju ruku, dezavuirao bih Nenada Gračana, koji je praktički tek zakoračio u svlačionicu. Neka on najprije "snimi" situaciju." – kazao je Mamić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara