Mamić kod Bujanca: Šuker je zbog Thompsona prijetio ostavkom u UEFA-i

Mamić kod Bujanca: Šuker je zbog Thompsona prijetio ostavkom u UEFA-i

Screenshot (Youtube)

ZDRAVKO MAMIĆ gostovao je kod Velimira Bujanca, osuđenog dilera i neonacista, kod kojeg redovito gostuje u značajnim trenucima. Tako je, podsjetimo, Bujanec svoj opskurni studio preselio u Sloveniju i intervjuirao Mamića kojeg su s druge strane granice čekali policajci da ga privedu zbog optužbi za kriminal.
 
Dopredsjednik HNS-a i "savjetnik" Dinama ovaj put je kod osuđenog dilera otkrio kako se Davor Šuker na startu Eura borio za himnu reprezentacije zabranjivanog profitera Marka Perkovića Thompsona.
 
Podsjetimo, inicijativa mladih za ljudska prava, SOS Racisme i Europski antirasistički pokret zatražili su od HNS-a povlačenje pjesme Lijepa li si, koja je izabrana kao pjesma hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu u Francuskoj.
 
Šukerova žestoka borba za pjesmu zabranjivanog profitera
 
Thompson, izvođač pjesme "Lijepa li si" je i do sada sa svojim pjesmama predstavljao Hrvatsku na Euru. Svoj militantni opus dobro je proteklih godina plasirao uz reprezentaciju. Koketira s ustaštvom pa su mu zbog toga proteklih godina otkazivani koncerti u Europi, od Njemačke, preko Švicarske, do Nizozemske, ali to otvoreno čini i dio vodstva reprezentacije.
 
 
  
 
"Bili smo na utakmici Francuske i Rumunjske kada me Davor, nakon sastanka s predsjednikom FIFA-e Infantinom, povukao na stranu. Rekao mi je: `Ma zamisli što traže od mene - da odustanem od pjesme Lijepa li si. To je nemoguće, ja to neću dozvoliti´", prepričao je Mamić događaje iz Pariza.
 
"Velika borba u kojoj je Davor pobijedio"
 
"Tada su oni dogovorili sastanak sutra u 10 sati u hotelu UEFA-e. Bio je cijeli Izvršni odbor UEFA-e, bila je velika borba, a na kraju je Davor u njoj pobijedio. Čak je na kraju bio jedinstven stav da se ide s tom pjesmom, iako je ranije dio bio za to da se izbaci pjesma, a dio da se ide s instrumentalom. Davor im je rekao: `Ako to napravite, ja ću podnijeti ostavku na poziciju u Izvršnom odboru UEFA-e i do kraja ću se boriti protiv tih udruga i UEFA-inog stava."
 
"Šuker se za domoljublje i patriotizam digao protiv cijele organizacije"
 
Tvrdi da su svi oduševljeni Šukerovom borbom za pjesmu izvođača koji je 2002. godine priznao da je pjevao "Jasenovac i Gradišku Staru", a koji je na proslavi Oluje prošle godine u Kninu nastup pred sto tisuća ljudi otvorio uz stihove Za dom spremni, pozdravom zbog kojeg je pomoćnik izbornika reprezentacije Joe Šimunić ostao bez Svjetskog prvenstva i neslavno završio karijeru.
 
 
"Kasnije su mi članovi Izvršnog odbora rekli da nikad nisu vidjeli takvu reakciju nekog člana poput Davorove. On se za domoljublje, za patriotizam digao protiv cijele organizacije."
 
"Milanović je spreman za psihijatriju"
 
Zoran Milanović, bivši premijer Hrvatske, stao je u obranu Marija Mažića iz udruge koja je pokrenula inicijativu da se zabrani Thompsonova pjesma, a zbog toga ga je Mamić izvrijeđao.
 
"Milanović je rekao da ga vrijeđa pjesma?! Mislio sam da sanjam da to može reći normalna osoba. On je za psihijatriju. Spreman čovjek za psihijatriju. To ne može reći normalan čovjek, školovan čovjek i Hrvat", rekao je Mamić.  
 
"Ljevica ne podnosi naše sportaše, a desnica je samo mrvicu bolja od njih"
 
Nije zadovoljan ljevicom na hrvatskoj političkoj sceni, a tvrdi da tek malo bolje mišljenje ima o desnici...
 
"Ljevica ne podnosi hrvatski bajrak, ne podnosi naše sportaše. Nikad nisam vidio pripadnika ljevice na nekoj nogometnoj utakmici. Sad pitam onu spodobu Jovanovića, gdje je močvara? Ovi s desne strane su samo mrvicu bolji, njima zamjeram jer su puno uzeli od sporta, a nisu mu skoro ništa dali."
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara