KORONAVIRUS U SPORTU

Mancini: Sestra mi je javila da mi je umro prijatelj. Ovo je pakao na zemlji

Mancini: Sestra mi je javila da mi je umro prijatelj. Ovo je pakao na zemlji
Foto: EPA

IZBORNIK nogometne reprezentacije Italije Roberto Mancini rekao je da je izgubio prijatelja od posljedica zaraze koronavirusom i istaknuo kako je "prizor kolone vojnih vozila koja nose kovčege izvan Bergama poput udarca u lice".

U Italiji je umrlo gotovo pet tisuća ljudi, a više od 50 tisuća ih je zaraženo koronavirusom. Skoro tri tisuće preminulih je iz regije Lombardija.

"Zabrinut sam za svoje roditelje koji žive u Jesiju, iako su trenutno dobro. Sestra me nazvala da mi kaže kako je od posljedica zaraze koronavirusom preminuo moj prijatelj iz djetinjstva. Igrali smo nogomet zajedno kada smo bili djeca. Radio je za dobrotvornu organizaciju Croce Verde u Jesiju", rekao je Mancini pa komentirao sliku konvoja vojnih vozila koja prevoze lijesove u Bergamu.

"Taj prizor konvoja vojnih vozila koji iz Bergama vozi lijesove bio je poput udarca u lice. Nitko nije bio spreman za ovaj pakao na Zemlji. Pomisao da ljudi umiru jer nema dovoljno kreveta za intenzivnu njegu je apsurdna, potpuno neprihvatljiva. Naši liječnici rade herojski posao i imam puno povjerenja u njih. Zbog toga čak i ne pomišljam na napuštanje Italije", rekao je Mancini za Gazzettu dello Sport.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara