SAGA O NEYMARU

Marca: Neymar se vraća u Barcelonu. Na suđenje s bivšim/budućim klubom

Marca: Neymar se vraća u Barcelonu. Na suđenje s bivšim/budućim klubom
Foto: EPA

PRIJELAZNI rok je završio, a Neymar je ostao u PSG-u. Propao mu je povratak u Barcelonu, ali sve ukazuje na to da je zapravo samo odgođen do siječnja ili, realnije, do srpnja, piše Marca.

Ipak, brazilski napadač vratit će se u Barcelonu puno ranije, ali iz potpuno drukčijih razloga. Za malo više od tri tjedna, točnije 27. rujna, sučelit će se s bivšim i budućim klubom na sudu.

Bizaran odnos igrača i kluba koji se žarko žele ponovno spojiti uzdrman je nakon što je Brazilac prešao u PSG na ljeto 2017. On je samo nekoliko mjeseci ranije produljio ugovor s Barcom te za to dobio bonus od 40 milijuna eura, koji mu je klub isplaćivao u ratama.

Međutim, isplaćeno mu je 14 milijuna, a nakon odlaska u Pariz Barca je zaustavila isplate. Zato ju je Neymar tužio tražeći preostalih 26 milijuna uz 10% kamata, a s Camp Noua su reagirali kontratužbom tražeći od igrača 75 milijuna eura zato što nije odradio ugovor do kraja.

Jedna od točaka u pregovorima o njegovu povratku bile su upravo međusobne tužbe. Da se transfer ostvario prije završetka prijelaznog roka, obje bi strane povukle svoje tužbe. Ovako, proces se nastavlja prema ranije zakazanom terminu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara