Marković: Mi i Talijani smo besramno izigrani, tražit ćemo odštetu od UEFA-e

PREDSJEDNIK Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković danas je imao sastankom s prvim čovjekom UEFA-e, Michelom Platinijem. Cilj sastanka bio je saznati zašto je kandidatura Hrvatske i Mađarske prošla tako kako je prošla, a Marković je, kaže, svoj odgovor dobio.

"Mi smo na sastanak s Platinijem išli da nam se razjasni zašto nismo prošli iako smo bili prvi na listi. Gospodin Platini nam je pokazao kuvertu s preporukom koju je prije tjedan dana dala tehnička komisija i kojoj stoji da su Hrvatska i Italija jedini kandidati. Ali, nešto se te noći dogodilo, i dvije države koje nisu uopće konkurirale dobile su Euro", rekao je Marković u razgovoru za Index, ali odbio nagađati kakve su se okolnosti morale poklopiti da se situacija razvije na takav način. "Mi sad možemo samo nagađati, i imamo neke svoje ideje o tome što se dogodilo, ali nema smisla sad o tome pričati", kaže Marković. 

Marković je najavio i kako će Hrvatska i Mađarska od UEFA-e tražiti odštetu svih sredstava koje su uložene u kandidaturu, što je također dogovoreno na sastanku s Platinijem.

"Mi smo se dogovorilo da ćemo do četvrtka UEFA-i dostaviti potpuni troškovnik sredstava koja su uložena u pripremanje naše kandidature i očekujemo punu odštetu", rekao nam je Marković.

"El Presidentea" smo upitali smatra li da postoji mogućnost da nam se UEFA revanšira dodjeljujući nam domaćinstvo na nekom od idućih natjecanja kad već nismo dobilo ovo koje nam je bilo "osigurano".

"Evidentno je da smo mi i Talijani besramno izigrani. Što se tiče mogućnosti da dobijemo prvenstvo 2016. mislim da o tome nema govora jer će tada glavni favorit biti Španjolci, koji su prije osam godina u Aachenu također izigrani u korist Portugala. Ovo je bila idealna prilika", zaključuje Marković i nastavlja: "Naša je savjest čista jer smo napravili sve što smo mogli i trebali. Pa čak nam je i Harry Been, Nizozemac, glavni tajnik njihovog saveza, koji je s nama išao na aerodrom rekao kako smo bili najbolji, najbolje organizirani, ali eto, nismo dobili."

P.V.
Foto: D.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara