Matić osvojila značajno srebro za hrvatski judo

Matić osvojila značajno srebro za hrvatski judo
Foto: Pixsell 
 
HRVATSKA judašica Barbara Matić osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 70 kilograma na Grand Slamu u Njemačkoj. Na velikoj pozornici Düsseldorfa vrhunskim predstavama pokazala je svjetsku kvalitetu.
 
Energična, fokusirana i s jasnom željom za bacanjem, Barbara Matić na Grand Slamu u Düsseldorfu pokazala je da je spremna za najveće stvari.
 
Osmo mjesto na svjetskoj rank-listi omogućilo joj je propuštanje prvog kola. U prvom izlasku na tatami bila je uvjerljiva protiv Jager, Nizozemke koja se nakon 16 sekundi i dva wazarija poklonila Barbari Matić kao pobjednici.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nije drugačije prošla niti Njemica Galandi, domaća predstavnica koja se iskazala čvrstoćom i kvalitetnim judom. Barbara Matić pokazala je odlučnost i ponovno nakon samo šest sekundi upisala prvi wazari. Sedamdeset sekundi kasnije odličan ippon samo je zakucao Galandi za tatami, a Barbaru Matić poslao u polufinale.
 
Za mjesto u finalu moralo se proći Japanku Niizoe, inače 25. judašicu svijeta. Izvrsna priprema, uz vrlo aktivni početak hrvatske judašice, prisilio je Japanku na dvije kazne u prve dvije minute borbe. Barbara Matić napravila je wazari, a zatim i ippon u posljednjoj minuti borbe te se kvalificirala u finale protiv Japanke Ono.
 
Osamnaesta judašica svijeta od početka borbe pokazala je namjeru da iskoristi svaku priliku u parteru. U drugoj minuti finala je i uspjela. Okrenula je Barbaru Matić, uhvatila ju u zahvat te ipponom došla do zlata.
 
Nakon srebra na Mastersu u Rusiji, Barbara Matić je srebrnim odličjem u Njemačkoj poručila kako bi 2018. godina mogla biti vrlo uspješna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara