McDonald: Poništavanje kazne Eduardo ohrabrenje je svim simulatorima

McDonald: Poništavanje kazne Eduardo ohrabrenje je svim simulatorima

Totalsport
Foto: AFP

NAPADAČ Celtica Scott McDonald smatra kako je Uefina iznenađujuća odluka da pomiluje Eduarda zapravo podstrek svim simulatorima, što će uvelike otežati težnju da se simuliranje kao takvo izbaci iz nogometa.

Prisjetimo se, Uefina komisija za žalbe prihvatila je Arsenalovu žalbu na odluku kojom je hrvatski napadač kažnjen s dvije utakmice neigranja zbog navodnog simuliranja prekršaja za jedanaesterac na utakmici Arsenala i Celtica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Proučavajući sve dokaze, a posebno izjave glavnog suca i kontrolora suđenja, kao i razne video zapise događaja, sa zadovoljstvom izvještavamo kako je Komisija ustanovila da sudac nije zavaran prilikom donošenja odluke o kaznenom udarcu za Arsenal." stoji u obrazloženju odluke sa zaključkom: "Zbog svega navedenog, odluka Uefine Disciplinske komisije od 1. rujna, kojom je igrač suspendiran za dvije utakmice u Uefinim klupskim natjecanjima, se poništava."

"Da, uvjeren sam kako je ovo zapravo jedna vrsta stimulacije za ljude koje običavaju simulirati prekršaje. Na početku su zauzeli ispravan stav, kaznili igrača, a sada sami sebi skaču u usta u oslobađaju ga svake krivnje. To je vrlo iznenađujuća odluka za mene, očigledno nitko ne želi vidjeti što se tamo točno dogodilo. Potrebno je samo da odgovori ljudi otvore oči", rekao je McDonald.

"S druge strane istina je da bi ta odluka o kažnjavanju povukla mnogo stvari za sobom, onda bi svaki start i pad bio pod povećalom, ali samo se tako može simuliranje iskorijeniti iz nogometa", dodao je McDonald.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara