Milijun dolara dijamanata za ruski nogomet

Milijun dolara dijamanata za ruski nogomet

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

RUSKI nogomet zasigurno nije najatraktivniji na svijetu, no nagrada za najbolji kombinirani doseg seniroskog i juniorskog tima jednog od klubova vjerojatno jest.

Choron Diamond ime je trofeja (i njegova proizvođača) koji će pripasti klubu koji koncem sezone u svojoj profesionalnoj i juniorskoj momčadi ostvari bolji doseg od konkurencije. Razloga za trud ima milijun. Preciznije toliko je američkih dolara vrijedan trofej kojeg mogu uzeti u trajno vlasništvo.

Riječ je o nagradi koja izgleda poput nogometne lopte. Razlika od prave je ta što je sačinjena od 2.5 kilograma zlata na koje su pravilno posloženi dijamanti. Bijelih ima 33.140, a crnih 10.728, a posloženi su tako da izgledom podsjećaju na loptu iz nekih prijašnjih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme potrebno za izradu ovog trofeja bila je jedna godina, a namjera mu je promovirati ruski nogomet u inozemstvu i granicama države, ali i potaknuti interes kod mladih za tim sportom.

Isti takav trofej, samo dimenzijama manji (3790 bijeloh i 2340 crnih dijamanata) pripast će klubu čije momčadi osvoje drugo mjesto.

Choron Diamond obvezao se ovaj trofej raditi svake godine u zamjenu za mjesto službenog sponozora ruske nogometne lige.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara