Miljanić na popisu 50 najutjecajnijih trenera

Miljanić na popisu 50 najutjecajnijih trenera

Tekst: I.G.
Foto: www.novine.ca

ENGLESKI magazin "World Soccer" sastavio je listu od 50 najutjecajnijih trenera u posljednjih pola stoljeća, a na listi se našao i bivši izbornik Jugoslavije Miljan Miljanić.

Popularni "Čiča", još se jednom pokazalo, cijenjeniji je u svijetu nego na ovim prostorima. Zbog toga je svrastan među stručnjake poput Alfa Ramseyja, Franza Beckenbauera, Johanna Cruyffa, Boba Paisleyja, Alexa Fergusona, Valerija Lebanovskog i Giovannija Trappatonija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na popisu su se našli isključivo treneri koji su u svojoj karijeri osvojili svjetska ili europska prvenstva, Kup prvaka ili Ligu prvaka. Miljanić je jedini s prostora bivše Jugoslavije koji se našao na listi i zbog toga je njegov izbor još veća počast. Autori teksta opisuju Miljanića kao karizmatičnog stručnjaka i jedinog jugoslavenskog izbornika koji je reprezentaciju vodio na dva Svjetska prvenstva, u Njemačkoj 1974. i Španjolskoj 1982. godine. Osim tih dostignuća, sjedio je na klupi Crvene Zvezde i Real Madrida.

Zanimljivo je što na popisu nije bilo mjesta za neke od ostalih uspješnih trenera s ovih prostora poput Radomira Antića, Ćire Blaževića ili Ivice Osima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara