Ministrica nadahnutim govorom rasplakala Francuze

Totalsport
Foto: AFP

NAKON što su se svađali pa potom i pobunili protiv izbornika i saveza odbivši trening, francuski nogometaši u utorak su i plakali. Dirnuo ih je govor francuske ministrice sporta Roselyne Bachelot.

Ministrica je gostovala u njihovoj svlačionici uoči posljednjeg dvoboja Francuza u skupini A, protiv domaćina Južnoafrikanaca u Bloemfonteinu. Posramljeni su nogometaši na emotivni govor ministrice tijekom izvanredno upriličenog sastanka reagirali prilično intenzivno, a mnogi su i zaplakali.

"Imate jednu posljednju priliku da se iskupite. Po čemu biste željeli da vas se ljudi sjećaju? Kakvu sliku mislite ostaviti o sebi?", pitala je Bachelot nogometaše rekavši novinarima nakon toga: "Kada sam završila, zapljeskali su mi, a primijetila sam da su mnogi plakali."

Momčad Raymonda Domenecha tako će, motivirana govorom političarke umjestio vlastitog izbornika, krenuti po prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu 2010. godine. Učinit će to bez Patricea Evre, dosadašnjeg kapetana kojeg je izbornik zbog "izdaje" premjestio na klupu, kao i još petoricu igrača koji su počeli utakmicu drugog kola protiv Meksika.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara