Specijalac iz Privlake najavljuje uskrsnuće: Ustajem iz groba i umirem kao stari Cro Cop!

Specijalac iz Privlake najavljuje uskrsnuće: Ustajem  iz groba i umirem kao stari Cro Cop!

Screenshot: mmafighting.com

"MORAM pobijediti Nelsona sljedeće subote i to ću napraviti. Trenirao sam šest mjeseci za taj meč" najavljuje Mirko Filipović u velikom intervjuu za MMAFighting.

Mirko je posrnuli velikan UFC-a i ukoliko izgubi treću borbu zaredom u Oktagonu, neće dobiti novi ugovor s organizacijom koja je bogovski tretirala i plaćala, a on zauzvrat nije dao mnogo. Zbog toga su mnogi već otpisali 37-godišnjeg specijalca iz Privlake, a on tvrdi da mu je upravo to najveći motiv:

"Živog su me pokopali nakon dva poraza u UFC-u"

"Mnogi su me živog pokopali jer sam izgubio dvije uzastopne borbe i sada samo želim pokazati da sam još uvijek Cro Cop. Želim ustati iz groba. To želim dokazati i to mi je najveći motiv."

Mirko mašta o "slatkim trenucima pobjede" (koje dugo nije osjetio): "Želim ponovo ćutiti onaj osjećaj kada mi sudac podigne ruku i nakon toga otići pod pobjednički tuš, što mi je uvijek poseban užitak. Uopće ne razmišljam o novcu dok me UFC-ov knjigovođa ne nazove par dana kasnije kad mi uplaćuje."

Osim slasti pobjede, Mirko ima još jedan cilj: "Želim se umiroviti kao stari Cro Cop. Ne znam hoću li uspjeti u tome, ali ću umrijeti pokušavajući."

"Počeo sam mlatiti ljude da bi se izvukao iz bijede"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjeća kako je to daleko od motiva koji su ga natjerali u "krvave sportove": Kada mu je otac umro i "ostavio njega i majku bez dolara u džepu, 21-godišnji Filipović se počeo baviti kickboxom":

"Bio je to jedini način da sebe i majku izvučem iz bijede. Želio sam mlatiti ljude jer mi je trebao novac kako bi osigurao financijsku neovisnost za sebe i svoju obitelj."

Danas ga poznaju u Americi i Japanu, dok u Hrvatskoj ne može hodati ulicom da se ne okreću za njim:

"Ako me netko prepozna na ulici ili ne, sasvim mi je svejedno. Volio bi da me ne prepoznaju. Nažalost, u mojoj me zemlji svi prepoznaju. Ne mogu se sakriti. Teško je živjeti bez privatnosti."

"Ne želim završiti kao Fedor - bivši prvak kojeg su svi zaboravili nakon par poraza"

Ipak, slava je prolazna, što se najbolje vidi na primjeru njegovog velikog rivala Fedora Emelianenka i Mirko ističe: "Prije samo godinu dana bio je nedodirljiv, a sada ga se nitko ne sjeća jer je izgubio tri borbe zaredom, iako je bio veliki borac i veliki šampion. Pamte ga samo najveći fanovi, koji su ga pratili kroz cijelu karijeru. Ne želim da se to desi i meni."

"Ako izgubim, ispričat ću se UFC-u i nestati"

Zato želi pobijediti Nelsona sljedećeg vikenda, ali što ako se to ne dogodi?

"Ako izgubim, ispričat ću se ljudima u UFC-u jer sam tratio njihovo vrijeme. To je sve što mogu reći. Nestat ću iz UFC-a i ispričati se. Najprije čelnicima UFC-a, jer su me tretirali kao kralja, dobro me platili, a ja nažalost nisam opravdao taj tretman. Ne želim živjeti na staroj slavi. I zato sam se toliko naporno pripremao za ovaj meč."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara