PREDSJEDNIK RIJEKE ZA INDEX

Mišković: Ne prodajem Mamiću svog igrača, tko to laže za Murića?

Mišković: Ne prodajem Mamiću svog igrača, tko to laže za Murića?
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

"TO JE totalna glupost, ne znam tko ima korist od takvih laži. Ali novine pišu, što ja tu mogu", rekao je Damir Mišković nakon što je objavljena informacija da sa Zdravkom Mamićem, bjeguncem i gazdom Dinama, dogovara prodaju Roberta Murića, igrača koji je u Dinamu već prošao pravi pakao 

Informaciju je objavio je Večernji list, a predsjednik Rijeke u razgovoru za Index tu je temu pokrenuo samoinicijativno, dok smo razgovarali o ponudama za Župarića i Čolaka, par dana prije ključne europske utakmice.

Nema prodaje prije ključne utakmice

Dinamo i Rijeka, odnosno Mišković i Mamić, razmijenili su u proteklim godinama cijelu momčad. U posljednjih šest godina čak 10 igrača  (Sluga, Tomečak, Lima, Pokrivač, Alispahić, Pavičić, Andrijašević, Kramarić, Krstanović) prešlo je iz Maksimira na Kantridu i Rujevicu, od čega tri s Kajzerice, a dva u suprotnom smjeru (Gavranović, Lešković).

To neće biti slučaj i s Robertom Murićem, uvjerava nas gazda Rijeke. Tvrdi da s Mamićem nije imao nikakav kontakt oko transfera mladog napadača.

"S Mamićem nisam razgovarao o Muriću, nismo kontaktirali zbog nikakvog transfera, već je to najobičnija izmišljotina. Nema prodaje prije ključne utakmice, mi smo svi u tome. Dolaze nam razni klubovi na pregovore, radimo, ali prije ključne utakmice ništa drugo me ne zanima. I nisam se uopće čuo s Mamićem oko toga", kazao nam je predsjednik Rijeke.

Na logično pitanje jesu li čuli zbog nekih drugih igrača, Mišković nam spremno odgovara: "Mamiću samo čestitam pobjede Dinama"

Mišković dodaje kako je Rijeka jedini fokus, iako nije teško zamisliti izraz lica Igora Bišćana dok prati sve ove vijesti, obzirom da je limitiranost kadra najveći problem Rijeke.

Bišćan to ne skriva niti može sakriti, jer taktika koju izmišlja bez igrača jedini je razlog zašto Rijeka ima šansu sve to preživjeti. 

Murićev pakao u Dinamu 

Uz Antu Ćorića i sudske veterane Modrića i Lovrena, Murićeva situacija u Dinamu bila je najkompliciranija. Zdravko Mamić prilikom potpisivanja ugovora s tada 17-godišnjim Murićem prijetio je njegovom ocu Branku, odvjetniku Ćurkoviću i obiteljskom prijatelju Željku Pakasinu čupanjem grkljana i ostalim klasičnim pregovaračkim metodama. Slučaj je završio na sudu, a u sve se upetljala i FIFA.

Potom je Ćurkoviću zapaljen automobil, a otac Branko na suđenju je odbacio sve optužbe. Razmišljao je i o odlasku iz Hrvatske. Murić je uz pomoć odvjetnika pobjegao u Ajax, nije se snašao, a onda mu se u život opet vratio Mamić. Napisi su tada glasili da Murići čak imaju namjeru vratiti se u Dinamo.

Ove zime Murić je karijeru ipak odlučio rehabilitirati u Rijeci i potpisao je ugovor na dvije i pol godine s Damirom Miškovićem.

Murić je u 24 nastupa za Rijeku zabio 7 golova i 5 ih namjestio. Znao je biti igrač koji radi razliku u Bišćanovoj momčadi, ali i dalje nije na razini koja treneru treba, zbog čega je u važnim europskim utakmicama sjedio na klupi. Rehabilitacija će za Murića biti duga, ali vrijeme radi za njega, tek je napunio 23. 

Standings provided by Sofascore LiveScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara