Mlinar na prisilnom odmoru zbog suđenja na utakmici Hajduk - Inter

NAKON brojnih prigovora na suđenje u nekoliko posljednjih kola HNL-a, Komisija nogometnih sudaca IO KNS-a odlučila je neke suce poslati na kraći odmor. Jedan od njih je Marin Mlinar, sudac koji je sudio susret 26. kola u Splitu između Hajduka i Intera.

Nakon utakmice, u kojoj je Hajduk pobijedio s 5:1, zaprešićki Inter uputio je Povjereniku za suđenje Prve HNL Ožujsko, Damiru Matovinoviću, prigovor na suđenje, te zatražio skidanje suca Mlinara sa sudačke liste i isključenje iz organizacije "zbog pokvarenog i tendencioznog suđenja".

U prigovoru se navodi da je sudac "zbog kontakta kakvih ima na desetke u svakoj utakmici… koji ne zaslužuje niti žuti karton" isključio Krunoslava Vidaka u 41. minuti utakmice, a "vrhunac organiziranog kriminala na toj utakmici dogodio se u 63. minuti kada sudac pušta izvođenje slobodnog udarca 5 metara od mjesta prekršaja i na taj način omogućava da Hajduk postigne totalno neregularan gol".

Također, u prigovoru se tvrdi da je "sudac kontinuirano omalovažavao igrače i klub iz Zaprešića, kako svojim odlukama, tako i verbalnim ispadima" pa je igraču Ivanu Radeljiću rekao: "Vi ste sitni igrači za velike igre".

Nakon sastanka Komisije sudaca, koja je odbila sve stavke prigovora, osim onog vezanog uz izvođenje sloobodnog udarca, Mlinaru je smanjena ocjena koju je prvotno dobio za suđenje na utakmici, a također je i odlučeno da Mlinar u sljedećih četiri kola bude izvan nogometnih terena.

Podsjetimo, nakon susreta Inter - Hajduk dvojica najviša dužnosnika, predsjednik i dopredsjednik Intera, podnijeli su ostavke zbog "sudačke krađe", a direktor Hajduka Fredi Fiorentini cijelu je priču komentirao riječima: "Ako Inter traži da mu Mlinar više ne sudi, onda bi Kovačiću i Poljaku trebalo zabraniti rad u nogometu!".

(Foto: 24sata)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara