KVALIFIKACIJE ZA OI U TOKIJU

Mršić: Teška skupina, ali želimo da navijači budu ponosni na nas

Mršić: Teška skupina, ali želimo da navijači budu ponosni na nas
Foto: Marin Tironi / Pixsell

HRVATSKA košarkaška reprezentacija igrat će protiv Brazila (24. lipnja) i Tunisa (25. lipnja) u Splitu na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre koji traje od 23. do 28. lipnja. Momčad Veljka Mršića lovit će prva dva mjesta i plasman u polufinale, gdje će joj se pridružiti dvije najbolje ekipe iz skupine A, u kojoj su Njemačka, Rusija i Meksiko

Polufinala su na rasporedu 27. lipnja, a finale 28., a najbolja reprezentacija plasirat će se u Tokio. Za komentar skupine nazvali smo prvog čovjeka Stručnog savjeta HKS-a Dina Rađu, a evo što kaže i izbornik.

"Prije svega, turnir u Splitu moramo shvatiti kao veliku nagradu i veliku priliku za promociju košarke u našoj zemlji, a zatim kao priliku za plasman na Olimpijske igre. Skupina je teška, uostalom sve su skupine teške i u svakoj ima odličnih reprezentacija. Možda to što nas je iz četvrtog bubnja dopala Njemačka je možebitna otegotna okolnost, no što je, tu je", rekao je Mršić po završetku ždrijeba.

"U ovom trenutku pričati o šansama je teško i prerano jer ne znamo u kakvim će sastavima biti druge reprezentacije, a ne možemo biti sigurni ni u sastav naše selekcije. Ono što jest bitno je da budemo momčad. Momčad na koju naši navijači mogu biti ponosni i s kojom će se moći hvaliti. To je osnovni cilj na kojem moramo raditi i sve preko toga će biti jedna velika nagrada," dodao je izbornik.

Kvalifikacijski turniri za OI igrat će se i u Beogradu, Kaunasu i kanadskoj Victoriji. Mršić je pozvao navijače da pomognu reprezentaciji.

"Sigurno je da je ovo izuzetno jak turnir, najjači koji se igra na tlu Hrvatske od Eurobasketa 1989. u Zagrebu i siguran sam da će naša publika to prepoznati, da će dvorana u Splitu biti puna i da ćemo stvarno imati veliku podršku i vjetar u leđa od naše publike."

Na Olimpijskim igrama u Tokiju sigurno će igrati Španjolska, Argentina, Francuska, Australija, SAD, Iran, Nigerija i domaći Japan.

Splitske kvalifikacije za OI od 23. do 28. lipnja:

Grupa A - Njemačka, Rusija, Meksiko.

Grupa B - Tunis, Hrvatska, Brazil.

Hrvatska protiv protivnika iz skupine na velikim natjecanjima (EP, SP, OI)

Njemačka 5-5

Rusija 5-7 (plus 1-0 protiv ZND-a 1992.)

Meksiko 0-0

Tunis 1-0

Brazil 2-2

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara