Esport

Na svijetu ima više od milijardu gamerica, evo na čemu se najčešće igraju

Na svijetu ima više od milijardu gamerica, evo na čemu se najčešće igraju
Foto: 123rf

PREMA posljednjem istraživanju analitičke tvrtke Newzoo, žene čine čak 46 posto svih gaming entuzijasta na svijetu, a to bi značilo da ih ima više od milijardu. Po svojim se navikama ipak razlikuju od muškaraca. 

>Gameri u tri dana prikupili 10 milijuna dolara za najveći Dota 2 turnir

Newzoo je predstavio Segmentaciju gamera, novi način kategorizacije gaming entuzijasta u koju se ubrajaju i novi načini konzumacije sadržaja. Gameri danas nisu samo oni koji strastveno ili povremeno igraju videoigre već oni koji prate druge kako ih igraju na Twitch.tv i YouTube platformama ili pak prate esport turnire. Velika je to promjena s obzirom na prošla istraživanja čiji je fokus bio uglavnom na onima koji videoigre aktivno igraju.

Prema novoj kategorizaciji, 36 posto žena ubraja se u "Time Filler" kategoriju, odnosno igraju kada imaju višak slobodnog vremena ili na društvenim događajima, i to uglavnom na mobilnim uređajima. Prva kod muškaraca te druga najpopularnija persona kod žena je "Cloud Gamer" u koju spadaju oni koji preferiraju visoko kvalitetne igre, po mogućnosti besplatne ili na popustu. 

Infografika: Newzoo

Iako čine gotovo polovinu svih gamera na planeti, žene se puno rjeđe deklariraju kao gamerice, za razliku od muškaraca. Razlika je u konzumiranju sadržaja i načinu igranja videoigara.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara