NBA LIGA

Najniži NBA igrač zaradio najbizarnije isključenje sezone

Najniži NBA igrač zaradio najbizarnije isključenje sezone
Foto: Getty Images

PORTLAND TRAIL BLAZERSI prekinuli su niz od pet poraza laganom pobjedom u Washingtonu 122:103. Wizardsi su ionako bili prorijeđeni ozljedama, a posebno im je nedostajao najbolji igrač Bradley Beal, a već nakon minutu i pol igre ostali su bez još jednog važnog igrača.

Startni razigravač Isaiah Thomas, sa 175 cm najniži igrač NBA lige, zaradio je bizarno isključenje na samom početku utakmice.

Razlog je odgurivanje suca, pa iako snimka insinuira da nije bilo namjere, nakon pregleda suci su potvrdili svoju odluku i poslali Thomasa u svlačionicu.

Damian Lillard i Carmelo Anthony pritisnuli su Thomasa uz aut-liniju, a on je u jednom trenutku izgubio ravnotežu, prislonio ruku na suca Marata Koguta i odgurnuo se od njega. Sudac nije reagirao na sam dodir, ali na odgurivanje je poludio i odmah pokazao beku Wizardsa put u svlačionicu.

Službeni razlog isključenja je "neprijateljski potez prema sucu". Pogledajte sami što se dogodilo.

IT je protestirao, trener Scott Brooks je protestirao, protivnički igrači su rekli da je kontakt bio slučajan, čak i u službenom sudačkom izvješću stoji da se radilo "samo o odgurivanju", ali Thomas je svejedno morao završiti utakmicu nakon samo 88 sekundi igre.

Isti je igrač nedavno zaradio suspenziju na dvije utakmice jer se u Philadelphiji popeo na tribine i ušao u raspravu s dvojicom gledatelja koji su ga vrijeđali. Iako nije bio agresivan i samo je želio popričati, Thomas je kažnjen s dvije utakmice neigranja, a Sixersi su dvojici navijača zabranili pristup utakmicama do kraja sezone.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara