Najplaćeniji košarkaš u Europi: "Nikad u Barcu? Rekao je to jedan drugi Nikola"

Najplaćeniji košarkaš u Europi: "Nikad u Barcu? Rekao je to jedan drugi Nikola"
Foto: Screenshot Twitter Barcelona

NIKOLA MIROTIĆ jučer je predstavljen na presici u Barceloni. Španjolski reprezentativac, inače povratnik iz NBA lige (Bucksi), postao je tako najplaćeniji košarkaš u Europi. Naime, Mirotić je potpisao 3+1 ugovor prema kojem će zaraditi 9 milijuna eura godišnje (bruto), što je u neto iznosu oko 5 milijuna po sezoni.

"Počinje nova era. Na kraju sezone mi se ukazala prilika za povratak. Nakon dugo razmišljanja shvatio sam da ovdje sve savršeno funkcionira i da je ovo zaista najbolja odluka koju sam mogao donijeti'', rekao je na predstavljanju Mirotić, koji je u NBA-u proveo posljednjih pet sezona.

''U Barceloni je uvijek pritisak da se moraju osvajati titule i to je jedan od razloga zbog kojih sam prihvatio poziv. Razgovarao sam s trenerom Pešićem, pričali smo 15 minuta, bio je jako sretan što dolazim. Obojica imamo iste ciljeve. Postojao je interes i nekih drugih europskih klubova, ali ponuda Barce je bila najbolja. Želio sam se vratiti i to sam napravio'', rekao je Mirotić.

Prije odlaska u NBA, Mirotić je bio igrač Reala i tada je izjavio da nikad ne bi zaigrao za Barcu.

"Tada sam bio drugi Nikola. Uvijek sam davao sve za klub za koji sam igrao. Zaslužit ću poštovanje navijača, bit ću maksimalno posvećen. Navijači Reala me ne brinu. Odluke koje donosim tiču se samo mene. Sretan sam što sam u Barci i za mene je ovo korak naprijed u karijeri. Imao sam nekoliko odličnih godina u NBA-u, ali sad sam želio nešto drugačije za obitelj'', završio je ovaj rođeni Podgoričanin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara