TRANSFERI

Najskuplji branič u povijesti: Uvijek sam se divio ovom klubu

Najskuplji branič u povijesti: Uvijek sam se divio ovom klubu
Foto: EPA

HARRY MAGUIRE najpoznatija je transfer priča posljednjih dana. Čak 87,3 milijuna eura isplaćeno je Leicesteru na ime odštete, čime je Maguire postao najskuplji branič u povijesti igre. Danas je službeno potvrđen transfer, a već prvog dana Maguire je dao intervju za klupsku stranicu. 

"Ponosan samo što sam dio ovako velikog kluba. Uvijek sam kao dječak sanjao da ću istrčati na Wembley i Old Trafford. United je nevjerojatan klub, klub koji sam uvijek gledao, kojem sam se divio, a sada sam dio njega. Atmosfera na stadionu je jedinstvena, posebna", rekao je engleski reprezentativac, a zatim pričao i o važnosti iskustva.

"Iskustvo je jako bitno. Igraš puno utakmica, kao mladi igrač, pa u nižim ligama, pa u drugoj, sve dok se ne probiješ do vrha. To mi je zbilja pomoglo da odrastem kao igrač", rekao je i o svojoj ulozi u momčadi dodao: "Prije svega se vidim kao braniča. To mi je prvi i najvažniji posao, spriječiti suparničke golove i omogućiti našem golmanu 'clean sheet'".

Za kraj je zaključio: "Ovo je ogroman klub, jedva čekam da sve to počne. Ja sam timski igrač, dajem sve što mogu za ekipu i sve što imam dat ću za ovaj klub." 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara