Nakon "razgovora" s Mamićem, obično nestaje privrženost matičnom klubu

Tekst: D.R.
Foto: Cropix, Nikša Stipaničev 

ŠIBENČANI su izdali očekivano priopćenje u slučaju Ademi, i ono što unuta stoji, upravo su očekivane riječi. Za svog kapetana spremni su se boriti putem Arbitraže, jer Ademi i njegovi roditelji zaboravili su na prijateljstvo i privrženost nakon komunikacije sa Zdravkom Mamićem. Kojem ne bi bilo prvi puta da najprije namiri "žrtvu", a onda krene u pregovor s klubom.

Mamićevim "velikim sportskim prijateljima" sa Šubićevca zasmetalo je i što je Dinamov gazda u medije pustio informaciju o "pristojnoj odšteti" od oko 400 tisuća eura, koju će široke ruke pružiti Šibeniku, iako to ne mora, da bi kada su sjeli za stol, bio puno škrtiji.

Ademi, pak, tvrdi da je njegov stipendijski ugovor te da direktor Šibenika ima drugačije razmišljanje. Njegov otac želio bi da ostane u Šibeniku, ali Arijan je odlučio - Dinamo je prilika koja se ne propušta.

Šibenčani u svom priopćenju ističu:

"Analizirajući situaciju stvorenu slučajem našeg igrača ARIJAN ADEMI dužni smo zbog naših navijača i ljubitelja nogometnog sporta u Šibeniku izdati slijedeće priopćenje radi objektivnog obavještavanja javnosti u svezi ovog slučaja:

Naš igrač potpisao je Stipendijski ugovor na 3 /tri/ godine dana 21.03.2008.god. koji je registriran kod nadležnih nogometnih institucija 25.04.2008. Ugovor je potpisan i supotpisan od strane oba roditelja i uz nazočnost predstavnika kluba Marka Karađole, direktora i Zlatka Nakića,tajnika NSŽŠK-e., jer je Arijan u to vrijeme bio maloljetan, a isto nalažu i propisi HNS-a. Iz gore navedenog neupitno proizlazi da Ugovor traje do 21.03.2011.god., odnosno do početka prijelaznog roka 15.06.2011 god. U toku zadnje godine Ugovora, a po isteku 2 /dvije/ godine trajanja klub se obvezuje igraču ponuditi potpisivanje Profesionalnog ugovora. Igrač se na nekoliko usmenih poziva na razgovor nije odazvao. Iz kontakta sa igračem i roditeljima koji su permanentno pokazivali nedvosmislenu pripadnost matičnom klubu smatrali smo da je stvar prijateljskog dogovora normalna i neupitna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Međutim, dogodilo se drugo što se kroz ovih nekoliko dana proteže kroz javne sportske i druge medije.

Na poziv Gosp. Zdravka Mamića da obavimo razgovor u vezi mogućnosti prelaska igrača u NK“DINAMO“ predsjednik kluba gosp. Goran Pauk i direktor kluba gosp. Marko Karađole nakon prisustvovanja arbitraži za ulazak kluba u natjecanje UEF-a , odazvali su se razgovoru u kojem je svaka strana iskazala svoj stav koji je u suprotnosti sa objavljenim informacijama izašlim u medijima.

Stojimo na stanovištu da je ARIJAN ADEMI i dalje naš igrač a taj stav bude li potrebno branit ćemo pred odgovarajućim nogometnim institucijama koristeći pozitivne propise HNS-a i FIFA-e o statusu igrača."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara