Ne idite u Beograd, prijete osvetnički napadi: Francuska vlada navijačima PSG-a

Ne idite u Beograd, prijete osvetnički napadi: Francuska vlada navijačima PSG-a
Foto: EPA

MVP Francuske savjetovalo je državljanima te zemlje da zbog velike vjerojatnosti osvetničkih napada i nereda ne putuju 11. prosinca u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - PSG u šestom kolu Lige prvaka.

Podsjećamo, početkom listopada, prije utakmice istih klubova u drugom kolu LP-a, koja je završila pobjedom PSG-a 6:1, navijači Zvezde doživjeli su niz napada po pariškim ulicama. Posebno brutalan bio je onaj kada je jedan od njih teško ozlijeđen tako što se na njemu dok je ležao na podu iživljavalo desetak domaćih huligana. 

U blizini stadiona došlo je do masovne tučnjave u kojoj je sudjelovalo između 300 i 400 navijača obaju klubova koje je policija razdvojila pendrecima i suzavcem.

Zbog svega navedenog, utakmica francuskog i srpskog prvaka u Beogradu je proglašena utakmicom visokog rizika, a vlada Francuske je dala spomenutu preporuku svojim državljanima. 

Srpska policija navijačima PSG-a jamči sigurnost, ali samo pod uvjetom koji je dogovoren. Da u Beograd doputuju avionima na dan utakmice u popodnevnim satima i odmah od tamo budu sprovedeni na stadion, kako ne bi dolazili u kontakt s navijačima Zvezde. 

Navijačima PSG-a pripada oko dvije tisuće ulaznica za meč u Beogradu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara