"Ne pretjerujmo s kažnjavanjem, vidio sam više od nekoliko težih startova od Taylorovog"

"Ne pretjerujmo s kažnjavanjem, vidio sam više od nekoliko težih startova od Taylorovog"

STUART PEARCE, koji nadimak Psiho sigurno nije zaslužio zbog nježnosti prema protivničkim gležnjevima i potkoljenicama, iznio je zanimljivu teoriju o brutalnim startovima nogometaša.

"Igrači oštro startaju zato što ne vjeruju svojim protivnicima", drži Stuart Pearce, izbornik engleske mlade reprezentacije.

Dao je zanimljivu teoriju zbog čega igrači posežu za opasnim startovima s dvije noge: iz razloga što se boje da ih protivnici ne ozljede!

"Kada jurišate na nekoga, morate vjerovati da i on ide na loptu, a izgleda kako je malo tog povjerenja nestalo i zbog toga danas gledamo takve startove. Nedostatak povjerenja ili kukavičluk? Mislim da se radi o kombinaciji jednog i drugog."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pearce se ne slaže s predsjednikom Fife da počinitelje teških prekršaja treba kazniti doživotnim izgonom iz nogometa. Nakon što je engleski savez Martina Taylora zbog pogibeljnog starta na Eduardu kaznio sa samo tri utakmice neigranja, Blatter je zatražio disciplinsko izvješće od engleskog saveza kako bi se uvjerio da su poduzete odgovarajuće disciplinske mjere.

"Premda mislim da je dobro zabranjivati opasne startove, moramo ostaviti sucima da odluče što je nesportski prekršaj, a što neopreznost. Pearce je upozorio: "Moramo paziti da ne pretjeramo i potpuno zabranimo čvrste startove."

"Ljudi ne žele gledati opasne prekršaje i ozljede, ali vidio sam više od nekoliko gorih startova nego što je onaj Taylorov, koji naravno nisu napravili toliko štete. Jednostavno, takva je žestina i brzine igre danas, da ako jedan trenutak zakasnite sa startom, to izgleda užasno loše."

Z.A.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara