"Nema realne šanse da Dominiković zaigra na Svjetskom prvenstvu"

DOK HRVATSKA reprezentacija gazi sve koji joj se nađu na putu, Davor Dominiković proživljava vjerojatno najteže dane u karijeri, a suigrače može samo gledati s tribine dok čeka rezultate B testiranja na doping.

Dominikovićev izostanak iz reprezentacije svima je teško je pao, a predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Željko Kavran, iako ističe da Dominiković ima punu potporu saveza, ne vjeruje u mogućnost da se on sa zakašnjenjem pridruži reprezentaciji: "Ne postoje realne šanse da Dominiković nastupi na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Tek danas predao je zahtjev za B testiranje, a čak i ako ono bude gotovo prije kraja prvenstva, vjerojatno je da će rezultati biti isti kao i kod A testiranja".

Davor je, kao i ostali reprezentativci, na testiranju u Poreču bio negativan na sva nedopuštena sredstva, no jedini rezultati koji će zanimati IHF su oni iz Španjolske.

"Ne znam je li se ikad dogodilo da rezultati B testiranja budu različiti od onih na A testiranju. Radi se na istom onom uzorku od 20. 12., tako da će i ti rezultati vjerojatno biti pozitivni. Nakon toga, Španjolski rukometni savez vjerojatno će kazniti Dominikovića.", objašnjava Kavran.

"Tada nisu pronađena stimulativna sredstva, već diuretik koji se uzima da se organizam od nedopuštenih stimulansa očisti", nastavlja. Pronalazak diuretika kod testiranja obično se tumači kao pokušaj igrača da prikrije uzimanje stimulansa, no Kavran vjeruje kako to kod Dominikovića nije bio slučaj.

"Moguće je da mu je to dao doktor, moguće je da je podmetnuto, no sad nema smisla o tome pričati. Ne volim nikoga optuživati, a Španjolcima zamjeram što nam nisu poslali rezultate nalaza na vrijeme.", zaključuje Kavran.

Iako bi s Dominikovićem sigurno bilo lakše, šanse za njegov eventualni nastup u kasnijim fazama svjetskog prvenstva, realno, nema. Test će potrajati, a rezultati će vjerojatno ponovno biti pozitivni.

Radilo se o sabotaži od strane Španjolskog rukometnog saveza, kako se posljednjih dana nerijetko Dominikovićev pozitivan nalaz komentirao, ili ne, "Pakleni" će najbolju priliku da osvete Dominikovića imati u posljednjem susretu skupine drugog kola M2, protiv Španjolske, 28. siječnja.

M.Č.
Foto:M.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara