"Nema veće utakmice u karijeri jednog nogometaša od one na Wembleyu protiv Engleske"

IZBORNIK Slaven Bilić već je zaboravio na neugodni poraz u Skopju, jer Hrvatska je prošla na EURO i to je ono što je najvažnije. Sada sa velikim entuzijazmom priča o Wembleyu i neviđenom spektaklu koji očekuje.

"Mi se normalno pripremamo za ovu veliku utakmicu, ali i za prvenstvo Europe koje nas očekuje uskoro pa tako nismo mogli poželjeti bolji test. Ova utakmica s Engleskom na Wembleyu nam dolazi u idealno vrijeme i pokazat će nam točno kakve su naše trenutne mogućnosti. Ovdje u Brežicama teren je pod snijegom, no unatoč tome radili smo super jučer, iako daleko od toga da su to uvjeti za normalan rad. Ipak, kao što vidite odlučili smo se ostati ovdje u Čatežu, jer smo htjeli da se igrači odmore i dobro naspavaju, a u tome smo i uspjeli. Recimo i to, Petrić je sinoć dobio temperaturu, jutros infuziju i vidjet ćemo kako će napredovat njegov oporavak." - započeo je svoje izlaganje na jutrošnjoj press konferenciji u Čatežu Bilić.

U pojedinim medijima pojavio se podatak da Mandžukić odlazi u mladu reprezentaciju za važnu utakmicu sa Azerbajdžanom. Bilić je to ljutito opovrgnuo i pojasnio situaciju.

"Rekao sam još prije desetak dana da ako se nakon Makedonije plasiramo na Europsko prvenstvo, mlada reprezentacija ima prednost.No, mene nitko iz saveza ili mlade reprezentacije nije zvao, a moj je telefon otvoren non-stop. Možda bi nekima bilo normalno da ja preuzmem inicijativu, ali meni to nije. Regularni protokol jest onaj da oni mene kontaktiraju i raspitaju se za Mandžukića,kao što sam to i ja radio kada sam vodio mladu reprezentaciju. Pošto me, ponavljam, nitko nije kontaktirao Mandžukić ostaje s nama. Iskoristit ću ovu priliku da čestitam mladoj reprezentaciji na velikoj pobjedi u Grčkoj." - napominje Bilić.

Na upit novinara, da li je zadovoljan pohvalama Guusa Hiddinka koji stižu na račun reprezentacije i stručnog stožera, Bilić odgovara: "Hiddink nas hvali još od Moskve i normalno da nam je drago, jer on je jedan od najvećih nogometnih stručnjaka svijeta. Mi u Englesku idemo odigrati najbolje što možemo, ne radi Hiddinka, ili radi Rusije, ili da možda zeznemo Engleze, već radi nas samih."

Skaut Goran Vučević, svoje je obavio. Naime bio je na utakmici Austrija - Engleska, donio je snimku te utakmice i za Bilića vrlo vrijedne opservacije.

"Vučević nam je donio DVD sa utakmice Engleske i Austrije. Što se tiče Engleza može se primijetiti da oni inače nikada ne mijenjao sistem igre, osim što su ga promijenili u Zagrebu. No, oni u posljednje vrijeme imaju jedan veliki pehs ozlejdama, tako da moraju stalno mijenjat momčad, odnosno igrače. Postava protiv Austrije trebala bi biti ona koja će istrčati protiv nas. Naravno postoje još neke dvojbe, kao ona s Terryem koji inzistira da igra, i Ashley Colom. Zatim postoji varijanta s dva napadača, ili pak sa samim Crouchem naprijed, a Gerrardom kao polušpicom. Jedno je sigurno, a to je da će se oni pokušati nametnuti od prve minute." - dodao je Bilić.

Za kraj Bilić je ponudio opservaciju čuvenog Pelea, koji nikada u karijeri nije igrao na Wembleyu.

"O Englezima znamo dosta, kao i oni o nama. Sigurno je da će ta utakmica biti jedan spektakl i drago nam je što ćemo sudjelovati u svemu tome. To je Wembley, to je Engleska, to je ono što se kaže jednom u životu. Znate, jedan Pele dan danas kaže da mu je nevjerojatno žao, što nikada u karijeri nije igrao na Wembleyu. Nema veće utakmice u karijeri jednog nogometaša od te!" - ističe Bilić.

V.B.
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara