Nestino prokletstvo: Zbog ozljede riskira i četvrto propuštanje SP-a

Nestino prokletstvo: Zbog ozljede riskira i četvrto propuštanje SP-a

Tekst: Totalsport
Foto: AFP


ALESSANDRO Nesta u karijeri nikako nije imao sreće kada su bili u pitanju njegovi nastupi na Svjetskim prvenstvima.

Prvu veliku ozljedu koljena doživio je na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine. Četiri godine kasnije nije putovao u Japan i Južnu Koreju zbog ozljede lijevog stopala, a u Njemačkoj 2006. godine, kada su Talijani postali svjetski prvaci, je ozlijedio mišić noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine se očekivalo da će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, ali onda mu se dogodila nedavna teška ozljeda desnog koljena.

Operiran je u ponedjeljak u rimskoj klinici Villa Stuart, te i dalje aktualnim stoji da ove sezone više neće igrati, kao niti na lipanjsko-srpanjskom Svjetskom prvenstvu. Ipak, malo pozitivnog duha Nesti je vratio Pier Paolo Mariani, profesor-liječnik te klinike.

"Nesta je veliki profesionalac i borac. Nije izgubio niti malo snage nakon ove teške ozljede. Mogu tek reći da bi za mjesec dana mogao obavljati određene fizičke vježbe. Povratak? Rano je o tome govoriti, ali moglo bi se dogoditi ranije od očekivanog. Pametniji ćemo biti za, recimo, dva mjeseca", rekao je Mariani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara