Neuspjeh u Vancouveru srušio čelnog čovjeka ruskog sporta

Neuspjeh u Vancouveru srušio čelnog čovjeka ruskog sporta

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

LEONID TJAGAČEV, predsjednik Ruskog olimpijskog odbora, platio je odlaskom neuspjehe ruskih sportaša na netom završenim Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru.

Prije nekoliko dana je "samo petnaest ruskih medalja u Vancouveru" oštro kritizirao i predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev, koji je naglasio i to da bi trebale slijediti smjene zbog toga, a u srijedu je predsjednik krovne sportske organizacije odstupio sa svoje pozicije.

Na tu dužnost je Tjagačev stupio 2001. godine, a prije je obnašao dužnost ministra sporta u Rusiji. 

Na ovim Igrama su Rusi srušili negativni rekord u povijesti ZOI, osvojili su tek petnaest medalja, te od toga samo tri zlata. Po ukupnom broju medalja ispred Rusije su SAD (37), Njemačka (30), Kanada (26), Norveška (23) i Austrija (16).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po broju zlatnih medalja Rusija još većem broju zemalja gleda u leđa, i to Kanadi (14), Njemačkoj (10), SAD-u i Norveškoj (9), Južnoj Koreji i Švicarskoj (6), Kini i Švedskoj (5) te Austriji i Nizozemskoj (4).

Uz sve to, Ruse je vjerojatno prilično zabolio četvrtfinalni težak poraz u hokeju na ledu od Kanade (7:3).

Plan prije odlaska u Vancouver je bio trideset osvojenih medalja i jedno od prva tri mjesta na ljestvici medalja. S obzirom na to da to nije ispunjeno, a i da slijede Igre u njihovoj zemlji (Sočiju 2014. godine), 63-godišnji Tjagačev je odlučio odstupiti s dosadašnje pozicije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara