Neymar i otac zbog utaje moraju vratiti porez Brazilu

Neymar i otac zbog utaje moraju vratiti porez Brazilu

Foto: Getty Images / Guliver image 

NEYMAR i njegov otac moraju platiti 113 tisuća dolara zaostalog poreza iz 2007. i 2008. godine brazilskoj državi, presudio je sud u Sao Paulu.

Presuda je konačna jer su se otac i sin Neymar već žalili, smatrajući da su navedenih godina prilikom potpisivanja ugovora za Neymarov prvi klub Santos platili sav porez. Neymar je tada imao 18 godina, a njegove financije je vodio otac, koji je navedeni iznos prilikom potpisivanja ugovora pokušao "zamračiti" kao pozajmicu agenciji NR Sports.

Zamrznuli mu račune s 47 milijuna dolara 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlog rujna brazilski sud je zbog ovog slučaja zamrznuo sve Neymarove račune na kojima je bilo oko 47 milijuna dolara.

Neymar je pod istragom u još jednom slučaju izbjegavanja poreza i to puno većem. Naime, njegov prijelaz iz Santosa u Barcelonu i otkriće da je pritom Španjolska oštećena za više od 13 milijuna eura dovela su do ostavke tadašnjeg predsjednika Barcelona Sandra Rosella. Uz Neymara, problema s plaćanjem poreza imaju i njegovi suigrači Leo Messi i Javier Mascherano, koji je nedavno osuđen na godinu dana zatvora, ali se odmah potom nagodio.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara