Nogomet pomaže tenisu: Španjolska liga sponzorira novi Davis Cup

Nogomet pomaže tenisu: Španjolska liga sponzorira novi Davis Cup
Foto: EPA

DAVIS CUP od ove godine ne mijenja samo sustav natjecanja, nego i pokreće neobičnu suradnju s drugim planetarno popularnim sportom.

Međunarodni teniski savez (ITF) lani je potpisao 25-godišnji ugovor vrijedan tri milijarde dolara s investicijskom grupom Kosmos, na čijem je čelu nogometaš Barcelone Gerard Pique. Upravo oni su odgovorni za promjenu sustava natjecanja, prema kojem se više neće igrati četiri puta godišnje, nego će se 18 zemalja sučeliti na jednom turniru u studenom.

A sad su veze svjetskog tenisa i španjolskog nogometa dodatno produbljene. La Liga će, naime, iduće četiri godine biti sponzor redizajniranog teniskog natjecanja.

"Ovo međusportsko partnerstvo inovacija je za Davis Cup. Pomoći će nam da proširimo svoju popularnost, ne samo među teniskim, nego i drugim sportskim entuzijastima", rekao je predsjednik ITF-a David Haggarty.

La Liga će reklamirati Davis Cup tijekom cijelog listopada u prijenosima svojih utakmica u skoro 200 zemalja. Nije joj to prva suradnja s tenisom jer je 2016. sponzorirala gostovanje španjolske reprezentacije u Indiji.

Davis Cup u novom obliku održat će se u studenom u Madridu. Turnir će trajati tjedan dana, a na njemu će nastupiti 18 reprezentacija - Hrvatska kao branitelj naslova, lanjski finalist Francuska te polufinalisti SAD i Španjolska, a Argentina i Velika Britanija dobile su pozivnice. Preostalih 12 zemalja sudionica saznat ćemo nakon kvalifikacija, koje se održavaju ovog vikenda. Ždrijeb završnice bit će 14. veljače.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara