NBA LIGA

Novo košarkaško čudo zbog hitne operacije propušta prva dva mjeseca NBA sezone

Novo košarkaško čudo zbog hitne operacije propušta prva dva mjeseca NBA sezone
Foto: Getty Images / Guliver Image

NAJIŠČEKIVANIJI debi u NBA ligi još od dolaska LeBrona Jamesa 2003. odgađa se do daljnjega. Prvi izbor ovogodišnjeg drafta Zion Williamson u ponedjeljak je bio na operaciji meniska desnoga koljena.

Prema prvim prognozama, 19-godišnje čudo prirode oporavljat će se između šest i osam tjedana, što znači da će propustiti prvih 20-30 utakmica svoje prve NBA sezone.

Međutim, s obzirom na Zionovu dragocjenost i dugoročne planove njegovih New Orleans Pelicansa, u NBA svijetu već se nagađa da bi mogao propustiti cijelu sezonu, kako bi se potpuno oporavio.

Iako takve spekulacije djeluju pretjerano, Pelicansi će sigurno biti vrlo oprezni jer Zion već u ovoj mladoj dobi ima povijest problema s koljenima.

Najdojmljiviji trenutak njegove sveučilišne karijere bila je ozljeda desnog koljena nakon što mu je tenisica doslovno eksplodirala za vrijeme utakmice uslijed opterećenja izazvanog promjenama smjera u punoj brzini grdosije teške 130 kilograma. Nadljudske fizičke karakteristike i sposobnosti nisu samo njegova najveća vrlina nego i najveća opasnost.

Ovog je ljeta potrajao samo devet minuta prije nego što je natukao lijevo koljeno i propustio ostatak Ljetne lige, a još kao srednjoškolac morao je mirovati nekoliko mjeseci, također zbog ozljede koljena.

Ovu posljednju zaradio je na pretposljednjoj predsezonskoj utakmici. Za početak je objavljeno da mu je desno koljeno natečeno i da će vjerojatno propustiti prva dva tjedna sezone, ali operacija je pokazala da se ipak radi o ozbiljnijem problemu.

Opći je dojam da Williamson ima potencijal da postane jedan od najboljih košarkaša u povijesti te da ga na tom putu mogu zaustaviti jedino ozljede. A sve ovo što mu se dogodilo već i prije prve profesionalne utakmice nikako nije dobar znak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara