Regija

NSBiH: Zvijezda Dinama odbila reprezentaciju BiH; Dinamo: Jedva čeka zaigrati

NSBiH: Zvijezda Dinama odbila reprezentaciju BiH; Dinamo: Jedva čeka zaigrati
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

JOŠ SE ne zna hoće li Emir Dilaver nastupati za nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. 

Braniča Dinama ljudi iz NSBiH predvođeni izbornikom Robertom Prosinečkim nekoliko mjeseci pokušavali su nagovoriti na promjenu državljanstva kako bi mogao zaigrati za reprezentaciju BiH. Govorilo se da je pokrenuta procedura promjene državljanstva, ali sada je NSBiH objavio da je sve stalo jer se Dilaver ne želi odreći austrijskog državljanstva.

"Radili smo na rješavanju statusa Emira Dilavera koji je dobio sve potrebne instrukcije u pravcu rješenja državljanstva. On nije bio spreman za promjenu državljanstva, austrijskog u bosanskohercegovačko te uvažavajući njegov stav po ovom pitanju nismo mogli napraviti dalje korake u tom pravcu", priopćeno je iz NSBiH.

Međutim, iz Dinama su ubrzo demantirali Nogometni savez Bosne i Hercegovine. U razgovoru za Index rekli su da je 28-godišnji branič pokrenuo proceduru promjene državljanstva i da jedva čeka zaigrati za Bosnu i Hercegovinu.

"Predao je papire za dvojno državljanstvo, na što inače ne bi imao pravo jer Austrijanci ukidaju državljastvo ako želiš neko drugo, ali on je vrhunski sportaš pa za njega vrijedi institut dvojnog državljastva. Odluka može biti sutra, a može biti za mjesec dana", poručeno je iz Dinama.

Vođa Dinama

Dilaver je rođen u Tomislavgradu, a nogometnu karijeru počeo je u Austriji, gdje je igrao za bečku Austriju do 2014. godine i odlaska u Ferencvaros. Četiri godine kasnije je preko Lecha zajedno s trenerom Nenadom Bjelicom stigao u Dinamo i postao vođa momčadi. 

Bjelica mu je dao i nadimak "Veliki Blek", nadimak koji je dobio po stripovskom junaku, zbog svoje beskompromisne i autoritativne pojave na terenu. 

Za Austriju je igrao u svim omladinskim kategorijama, ali još uvijek nije dočekao poziv u A reprezentaciju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara