NBA LIGA

Nurkić: Hezonja je najveći talent nakon Dražena, pokušavam ga socijalizirati

Nurkić: Hezonja je najveći talent nakon Dražena, pokušavam ga socijalizirati
Foto: screenshot

NOVA NBA sezona počinje 22. listopada, prve predsezonske utakmice igraju se već u petak, a ovih dana klubovi imaju Media Day, na kojem su igrači dostupni novinarima.

U ponedjeljak navečer Media Day imali su Portland Trail Blazersi, koje je ovog ljeta pojačao Mario Hezonja, a na predstavljanju je objasnio kako je broj 44 odabrao u čast Dražena Petrovića, koji je isti broj u istom klubu nosio na početku svoje NBA karijere.

Desetak minuta na podiju je proveo i Jusuf Nurkić, reprezentativac BiH, bivši igrač Cedevite i Zadra te veliki Hezonjin prijatelj. On je dio svoje press konferencije posvetio baš Hezonji i spomenuo kako su u Zagrebu živjeli u susjednim zgradama.

"Pokušao sam ga dovesti i lani, ali on je imao svoje planove, želio je drugo iskustvo. Pokušao sam mu objasniti što se tu događa i rekao mu da ima veliku šansu biti važan dio momčadi ako je spreman doći. Poznajem ga, svi u njegovoj i mojoj zemlji znaju da je jedan od najvećih talenata nakon Dražena", rekla je Bosanska Zvijer.

Objasnio je Nurkić zašto Hezonja, koji je 2015. bio peti izbor drafta, u prve četiri sezone nije ispunio potencijal.

"Bio je u momčadima koje ne pokušavaju pobjeđivati ili još nisu bile spremne za to, a to je teško. Ovdje ga suigrači već vole, bit će zanimljivo vidjeti kako će se uklopiti u ekipu, ali mislim da ima sjajnu šansu. Odličan je tip, već je nekoliko godina tu, ali prije se ni s kim nije družio pa ga pokušavam socijalizirati. U tome ne pomaže kad si 24 sata na dan, sedam dana na tjedan u dvorani, ali radio je naporno da bi postigao ono što želi", ispričao je Nurkić.

Pitali su ga novinari i pomaže li Hezonji i da se igrački uklopi u momčad.

"Pomažem mu u traženju kuće, kuhara... Ali na terenu će mu pomoći samo to što bi trebao imati mjesto u stalnoj rotaciji od devet igrača. U NBA ligi to je imao samo možda u posljednjih pola sezone u Orlandu", zaključio je Nurkić, koji se još oporavlja od loma noge zbog kojeg je propustio prošlosezonsko doigravanje i još ne zna kad će se vratiti na parket.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara