"OD DJEČAKA DO LEGENDE" El Nino se s dva gola oprostio od Atletica

"OD DJEČAKA DO LEGENDE" El Nino se s dva gola oprostio od Atletica

Foto: Twitter

ATLETICO MADRID remijem se protiv Eibara na Wanda Metropolitanu (2:2) u posljednjem kolu španjolskog prvenstva oprostio od prvenstvene kampanje koju je okončao na drugoj poziciji. Također, dostojno se oprostio i od Fernanda Torresa (34).
 
Nakon što je u srijedu, s kapetanskom vrpcom oko ruke, podignuo trofej namijenjen prvaku Europa lige, Fernando Torres u nedjelju je odigrao posljednju utakmicu za madridski klub.
 
Sudbina kao da je htjela da se na oproštaju s dvama pogocima rastane od kluba u kojem je stasao i etablirao se kao napadač svjetskog kalibra.
 
"Od dječaka do legende", bio je natpis jedinstvene koreografije u čast Fernanda Torresa, Atleticova idola i jednog od najdražih klupskih sinova u povijesti.
 
Uz špalir i poklone, ovacije i skandiranja, Fernando Torres u suzama se oproštajnim govorom oprostio od kluba i ožalošćenih navijača koji su mu u čast klicali.
 
Debi u Atleticovom dresu upisao je 2001. godine kada se madridski klub još natjecao u drugoj ligi. Potpisavši za Liverpool, Atletico Madrid napustio je 2007. godine. Četiri godine kasnije skrasio se u Chelseaju, a ubrzo i u Milanu. Međutim, na Atleticov se zov vratio 2015. godine.
 
Gledajući sva natjecanja, za matični je klub u 345 službenih nastupa zabilježio 118 pogodaka. Dovoljno da nedjeljne, pomalo nadrealne scene u španjolskoj prijestolnici potvrde kako uživa kultni status u crvenom dijelu Madrida.
 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara