Otvoren "Hanžek"

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić otvorio je večeras na stadionu Mladosti 55. međunarodni atletski miting Grand Prix Zagreb 2005.

Na mitingu 143 atletičarke i atletičara sa svih kontinenata, a među njima i neke najveće zvijezde svjetske atletike poput svjetskog prvaka i olimpijskoga pobjednika daljaša Dwighta Phillipsa, svjetskog prvaka na 100 metara Kima Collinsa, kladivašice Manuela Montebrun i Yipsi Moreno, visašice Kajse Berqvist i mnogih drugih.

Od hrvatskih atletičara na mitingu nastupa mediteranski prvak u kugli Edis Elkasović i kladivašica Ivana Brkljačić, a na mitingu će i službeni oproštaj od karijere hrvatski rekorder na 1500 metara Branko Zorko.

Nakon što je lani upravo na mitingu u Zagrebu po prvi puta preskočila dva metra, skakačica uvis Blanka Vlašić, još nedovoljno oporavljena od operacije štitnjače, na ovogodišnjem mitingu je posebna gošća organizatora.

I prije službenog početka 55. međunarodnog atletskog mitinga u Zagrebu na teren stadiona Mladosti izašle su kladivašice.

U vrlo jakoj konkurenciji pobijedila je Francuskinja Manuela Montebrun sa hicem od 74,66 metara iz četvrte serije, što je drugi rezultat u svijetu ove sezone. Ove godine samo je Ruskinja Tatjana Lisenko bacala dalje (75,95m, 29. lipnja u Moskvi).

Montebrun je u petom hicu bacila kladivo na daljinu od 74,61 metara, što je treći hitac uopće ove sezone.

Uz Montebrun, raspoložena je bila i svjetska prvakinja iz 2001. i 2003. Kubanka Yipsi Moreno koja je bila druga sa 73.88 metara, a hrvatska rekorderka Ivana Brkljačić osvojila je treće mjesto sa hicem od 68.93 metra.

"Imala sam samo jedan trening od Mediteranskih igara u Almeriji, pa je rezultat jako dobar. Posebno se zahvaljujem fizioterapeutu Vinku Ranfiću, bez njega ne bi mogla danas nastupiti", rekla je Brkljačić.

Iako su bile na startnoj listi, na bacalištu se nisu pojavile Sanja Gavrilović i Valentina Srša.

Kladivašice su danas imale čak pet hitaca dužih od rekorda mitinga (73.31), kojeg je također držala Montebrun otprije dvije godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara