NBA

Ovaj video dokazuje svu briljantnost LeBrona Jamesa

Ovaj video dokazuje svu briljantnost LeBrona Jamesa
Foto: EPA-EFE

LEBRON JAMES imao je itekako uspješan vikend kada je prošlog petka prvo nadigrao Giannisa Antetokounmpa i Milwaukee Buckse, a jednako je uspješan bio u nedjelju u bitci za Los Angeles protiv Clippersa.

Zbog te dvije partije o Jamesu se sada priča kao legitimnom kandidatu za MVP nagradu, a koliko je LeBron briljantan košarkaš najbolje pokazuje posljednjih pet minuta utakmice protiv Clippersa kada utakmica još nije bila riješena iako su Lakersi cijelo vrijeme bili na oko sedam poena razlike.

Lakersi nisu vrtjeli nikakve akcije, već je James sjajno prepoznavao mismatch na terenu u Lou Williamsu. Williams je sjajan napadač, no nikada nije bio poznat po dobroj obrani pa je LeBron konstantno zvao igrača kojeg je Lou čuvao u blok kako bi pokušao isforsirati njegovo preuzimanje. LeBron je to itekako iskorištavao, bilo da je sam zabijao nakon blokova ili pronalazio suigrače u otvorenim situacijama.

Kada je Williams izašao iz igre pred kraj utakmice, LeBron je istu stvar radio s Marcusom Morrisom koji je igrao užasnu utakmicu za Clipperse.

Ovakvo prepoznavanje samo dokazuje LeBronovu veličinu. Da, radi se o fizički nevjerojatno nadarenom košarkašu, ali njegovo razumijevanje igre je ono što ga dijeli od konkurencije. 

Cijeli koncept detaljno je objasnio jedan korisnik Reddita u sljedećem videu:

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara